Ābolu plātsmaize ar rauga mīklas pamatni un kokosriekstu krēmu
Foto: Publicitātes foto
3.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI
200 ml
200 ml sojas piens
sojas piens
50 ml
50 ml ūdens
ūdens
70 ml
70 ml augu eļļa
augu eļļa
1 sauja
1 sauja cukurs
cukurs
1 TK
1 TK sāls
sāls
14 g
14 g sausais raugs
sausais raugs
500 g
500 g milti
milti
PILDĪJUMAM
 
āboli
āboli
400 ml
400 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
3 ĒK
3 ĒK milti
milti
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Plātsmaizes
  • Recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Chaka street bakery" autori, aicinot uz vegāniskā ēdiena svētkiem "Augam", kas tiks svinēti 20. oktobrī.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu. Lielā katlā ielej pienu, ūdeni un eļļu. Visu silda, līdz maisījums ir mazliet uzsilis, bet nav karsts, tad ņem katlu nost no uguns.

    Pievieno cukuru, sāli un izmaisa. Pievieno raugu un izmaisa. Pa porcijām ber klāt un iemaisa miltus. Sākotnēji to ērti darīt ar rokas putotāju, tad ar karoti un beigās ar rokām, bet var izmantot arī mikseri ar mīklas iejaukšanai paredzētiem uzgaļiem. Jāpievieno tik daudz miltu, lai mīkla ir bieza un mīcot sāk atlipt no rokām.

    Pārceļ mīklu stikla vai māla bļodā, pārkaisa ar miltiem. Apsedz bļodu ar dvieli un liek
    siltumā vai līdz 30-50 grādiem sasildītā cepeškrāsnī. Raudzē aptuveni 40-60 minūtes.

    Nomizo ābolus, izgriež tiem serdes un sagriež plānās daiviņās.

    Kokosriekstu pienu sakuļ ar cukuru un miltiem. Krēmam jābūt diezgan šķidram.

    Pannā, kur ieklāts cepamais papīrs, liek izrullētu mīklu, veidojot nelielas maliņas uz augšu, virs mīklas liek ābolu daiviņas.

    Pārlej ābolus ar kokosriekstu piena krēmu. Pārkaisa visu ar kanēli un liek cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 40-50 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form