Foto: Publicitātes foto

Recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Chaka street bakery" autori, aicinot uz vegāniskā ēdiena svētkiem "Augam", kas tiks svinēti 20. oktobrī.

14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:200 mlsojas piens50 mlūdens70 mlaugu eļļa1 saujacukurs1 TKsāls14 gsausais raugs500 gmilti PILDĪJUMAM: āboli400 mlkokosriekstu piens pēc garšascukurs3 ĒKmilti pēc garšaskanēlis

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Lielā katlā ielej pienu, ūdeni un eļļu. Visu silda, līdz maisījums ir mazliet uzsilis, bet nav karsts, tad ņem katlu nost no uguns.

2

Pievieno cukuru, sāli un izmaisa. Pievieno raugu un izmaisa. Pa porcijām ber klāt un iemaisa miltus. Sākotnēji to ērti darīt ar rokas putotāju, tad ar karoti un beigās ar rokām, bet var izmantot arī mikseri ar mīklas iejaukšanai paredzētiem uzgaļiem. Jāpievieno tik daudz miltu, lai mīkla ir bieza un mīcot sāk atlipt no rokām.

3

Pārceļ mīklu stikla vai māla bļodā, pārkaisa ar miltiem. Apsedz bļodu ar dvieli un liek
siltumā vai līdz 30-50 grādiem sasildītā cepeškrāsnī. Raudzē aptuveni 40-60 minūtes.

4

Nomizo ābolus, izgriež tiem serdes un sagriež plānās daiviņās.

5

Kokosriekstu pienu sakuļ ar cukuru un miltiem. Krēmam jābūt diezgan šķidram.

6

Pannā, kur ieklāts cepamais papīrs, liek izrullētu mīklu, veidojot nelielas maliņas uz augšu, virs mīklas liek ābolu daiviņas.

7

Pārlej ābolus ar kokosriekstu piena krēmu. Pārkaisa visu ar kanēli un liek cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 40-50 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!