
Smaržīga, tikko no plīts izņemta, mutē kūstoša un kārdinoša ābolu plātsmaize, ko vari veikli pagatavot darbdienā, lai iepriecinātu ģimeni. Saldā ābolmaize ar karsti kūpošu tēju vai kakao piemērota baudīšanai. Recepti iesaka gardēde Veronika Ļevša.
Divas olas sakul ar cukuru.
Pievieno kefīru, samaisi.
Pievieno miltus un cepamo pulveri, visu sajauc viendabīgā masā.
Ābolus nomizo un sagriez plāksnītēs.
Uz cepamās plāts, kurai uzlikts cepamais papīrs, lej virsū mīklu, saliec ābolus.
Bļodā sajauc olu, divas ēdamkarotes cukura un divas ēdamkarotes krējuma. Lej uz āboliem. Uzber kanēli.
Cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī līdz 30 minūtēm.
Lai labi garšo!