Ābolu rausis bez olām
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Sausās sastāvdaļas
 
kviešu milti
kviešu milti
3 ĒK
3 ĒK cepamais pulveris
cepamais pulveris
5 ĒK
5 ĒK cukurs
cukurs
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
Slapjās sastāvdaļas
3 gab.
3 gab. āboli (3 lieli āboli)
āboli (3 lieli āboli)
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
240 ml
240 ml piens
piens
130 ml
130 ml rapšu eļļa
rapšu eļļa
Dekorēšanai
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad slinkums iet uz veikalu, bet gribas kaut ko garšīgu, tad jāpārskata savi krājumi. Parasti kūku pagatavošanā jāizmanto olas, bet arī to man nebija, toties pārējās sastāvdaļas gan. Tā tapa ābolu kūka bez olām!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo divas bļodas – viena būs sausajām sastāvdaļām, bet otra – slapjajām.

    Nomizo ābolus, tos sarīvē. Daļu var arī sagriezt kubiņos, jo tā būs gardāk.

    Vienā bļodā ber visas sausās sastāvdaļas, visu samaisa. Otrā bļodā to pašu izdara ar slapjajām. Abu bļodu saturus apvieno, visu rūpīgi samaisa. Uzreiz brīdinu – mīkla būs bieza, bet tā tam ir jābūt.

    Ābolu rausis bez olām
    Foto: DELFI

    Mīklu liek cepampannā, kas izklāta ar cepampapīru. Ja tā nav, veidni var ietaukot ar sviesta pikucīti, iebērt nedaudz miltus.

    Cep 180 grādos iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 55 minūtes.

    Ābolu rausis bez olām
    Foto: DELFI

    Var pasniegt kopā ar saldējuma bumbu, piemēram, kaut vai paštaisītu saldējumu, kas pārsteigs mājiniekus vai viesus. Recepti lūko šeit.

    Ābolu rausis bez olām
    Foto: DELFI

    Vai arī – pārkaisot ar pūdercukuru. Kūka ļoti labi garšos arī nākamajā dienā, tā būs ļoti mīksta!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Ābolu kūka
    0
    Cepamais pulveris
    0
    Citronu sula
    0
    Cukurs
    0
    Milti
    0
    Piens
    0
    Rapšu eļļa
    0
    Sāls
    0
    Cepeškrāsns
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    43596563
    Tortes un kūkas
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form