Foto: Publicitātes foto
Šī saldējuma sastāvā nav nekādu piena produktu! Ļoti gards un vienkārši pagatavojams aukstais deserts, kuru varēsi ēst uzreiz pēc pagatavošanas. Kokosriekstu piena saldējuma recepti iesaka šova "X Faktors" muzikālā producente Maija Sējāne, kura to gatavoja raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas."

Šī saldējuma pagatavošanai nepieciešama saldējuma mašīna.

60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 mlkokosriekstu piens (1 bundžiņa)1 ĒKkokosrieksta skaidiņas6 ĒKcukurs250 mlūdens1 šķipsnasāls pārtikas krāsviela (pēc izvēles, bet var arī nelikt) ogas kaltēti ananasu kraukšķi šokolādes vai kakao sīrups

Sagatavošana

1

Vispirms ņem katliņu, kurā ieber 6 ēdamkarotes cukura un uzlej 250 ml ūdens. Vāra, kamēr veidojas šķidrs cukura sīrups. Cukura sīrupu ievieto ledusskapī un atdzesē.

2

Kad sīrups atdzisis, no saldētavas izņem speciālo saldējuma mašīnas trauku, kurā ielej kokosriekstu pienu, pagatavoto sīrupu, pieber šķipsniņu sāls, pievieno kokosriekstu skaidiņas un piepilina nedaudz pārtikas krāsvielu, kādu vien sirds kāro (šo soli var izlaist – saldējums sanāks vienkārši balts). Masu kārtīgi samaisa.

3

Trauku ievieto saldējuma mašīnā un ļauj gatavoties apmēram 30 minūtes, kamēr masa kļūst bieza (laiks atkarīgs no saldējuma mašīnas modeļa specifikācijas).

4

Gatavo saldējumu servē, saveļot bumbiņās ar speciālo karoti, dekorē ar svaigām ogām, šokolādes vai kakao sīrupu, apber ar kaltētiem ananasu kraukšķiem.

Izbaudi "Gandrīz ideālas vakariņas", izklaidējies un iepazīsti šīs sezonas personības no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 18.10 TV3!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!