Foto: Shutterstock
Ābolu pudiņš ar saputotiem olu baltumiem pagatavojams no baltmaizes.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
300 gbaltmaize1.5 glāzepiens8 gab.āboli6 gab.olu baltumi8 ĒKcukurs3 ĒKsviests4 ĒKrīvmaize3 ĒKsasmalcinātu valriekstu vaniļas cukurs sāls

Sagatavošana

1

Baltmaizes kukulīti sagriež šķēlēs un izmērcē siltā pienā.

2

Abolus nomizo, izņem serdes, sarīvē uz dārzeņu rīves, samaisa ar divām ēdamkarotēm cukura.

3

Olu baltumus saputo stingrās putās pievienojot nedaudz cukura.

4

Veidni ietauko ar sviestu, izkaisa ar rīvmaizi un izklaj ar izmērcēto baltmaizi.

5

Virsū liek pusi no āboliem, pārkaisa ar valriekstiem, kas apcepti sviestā, pievieno pusi no sakultajiem olu baltumiem, pārliek atlikušos ābolus, pārkaisa ar ar riekstiem un pārklāj ar atlikušajiem olu baltumiem.

6

Cep ne pārāk karstā cepeškrāsnī, kamēr pudiņš viegli brūngans.

Iesūtīja: XP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!