Apelsīnu salāti ar fenheli un variāciju
Foto: Barbora publicitātes foto
0 0
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. svaigs fenhelis
svaigs fenhelis
4 ĒK
4 ĒK mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
3 gab.
3 gab. apelsīni
apelsīni
10 g
10 g svaigas piparmētras
svaigas piparmētras
50 g
50 g rukola
rukola
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
20 ml
20 ml ābolu etiķis
ābolu etiķis
40 g
40 g sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
Variācijai:
150 g
150 g fetas siers
fetas siers
400 g
400 g arbūzs
arbūzs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Dažādi salāti
  • Launags
  • Vakariņas
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Atspirdzinošais fenhelis un piparmētra ar augļiem un fetas sieru – savienojums, kas šoruden jāpagaršo katram. Recepti īpaši pārgājieniem iesaka šefpavārs Dzintars Kristovskis, "Barbora" garšas eksperts.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Fenheli pārgriež uz pusēm, nogriež daļu cietās saknes un plāno daļu sasmalcina uz dārzeņu rīves.

    Lai to padarītu kraukšķīgāku, ieliek ledus aukstā ūdenī līdz brīdim, kamēr salāti jāņem līdzi.

    Mandeļu skaidiņas apgrauzdē. Sajauc nomazgātu rukolu un piparmētru lapiņas.

    Apelsīniem nogriež mizu un izgriež vidu, sagriež apelsīnus plānās šķēlēs.

    Arī sīpolus sagriež plānās šķēlēs.

    Lai pagatavotu mērci, samaisa etiķi ar olīveļļu.

    Variācijai – sadrupina fetas sieru un sagriež arbūzu mazākos gabalos.

    Ja plānots salātus ņemt līdzi un baudīt pārgājiena piknikā, sagatavotās sastāvdaļas ņem līdzi atsevišķos traukos, savukārt pirms maltītes salāti kārto slāņos – trauka apakšā liek apelsīnu, fenheli, sīpolus un zaļumus, ko pārber ar mandeļu skaidiņām un pārlej ar mērci. Variācijai apelsīnu aizstāj ar arbūzu un visu papildina ar fetas sieru.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form