Apelsīnu suflē recepte
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
125 g
125 g pūdercukurs
pūdercukurs
4
4 lielas olas
lielas olas
50 g
50 g milti
milti
250 ml
250 ml piens
piens
4 ĒK
4 ĒK konjaks (derēs jebkurš ar apelsīnu notīm)
konjaks (derēs jebkurš ar apelsīnu notīm)
 
rīvēta miziņa un sula no 2 apelsīniem
rīvēta miziņa un sula no 2 apelsīniem
  • Lieldienu receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Sambuki, suflē un zefīri
  • Pasaules Virtuve
  • Kārdinošs apelsīnu suflē ar nelielu odziņu – konjaku – lieliskam vakariņu noslēgumam. Konjaks piešķirs suflē izteiktu aromātu, turklāt rūgtenā garša katrā kumosā kontrastēs ar svaigo citrusaugli. Sasildīs ikvienu, jo jābauda uzreiz pēc pagatavošanas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms gatavošanas cepeškrāsni iesilda līdz 220 grādiem. Sagatavo suflē trauku, kura tilpums ir aptuveni 1,25 litri, to ietauko ar sviestu un traukā iesijā pūdercukuru tik daudz, lai veidotos tāda kā garoziņa. Lieko pūdercukuru izber no formas.

    Pusi no nepieciešamā pūdercukura sajauc ar olu dzeltenumiem, kas atdalīti no baltumiem. Masu maisa, līdz tā krāsas ziņā kļūst viegli bāla. Masā iesijā miltus un viegli iecilā ar karoti.

    Pēc tam pievieno pienu, kas ir viegli uzvārīts, un visu labi samaisa. Masu ielej katliņā, kur vārīts piens, un uz lēnas uguns pavāra, labi maisot, līdz tā sabiezējusi līdz mērces konsistencei. Katliņu noņem no plīts, pievieno masai apelsīnu sulu, rīvētu miziņu un konjaku. Katliņu pārsedz ar pārtikas plēvi, lai neveidotos plēvīte, kāda mēdz „izaugt” uz karsta piena.

    Kamēr suflē masa dziest, olbaltumu sakuļ stingrās putās, un pakāpeniski iemaisa atlikušo pūdercukuru. Olbaltuma putas iecilā suflē masā un visu lej cepamtraukā.

    Cep cepeškrāsns centrā uz restītēm 15 līdz 20 minūtes, vai līdz brīdim, kad suflē ir ievērojami pacēlies un kļuvis nedaudz "ļodzīgs". Kad gatavs, ņem ārā no krāsns, pārkaisa ar pūdercukuru un uzreiz arī pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form