Ar banāniem ir kāda mistika – reizēm tie pazūd no mājas zibensātrumā, bet gadās arī tā, ka kāds auglis aizķeras virtuvē uz ilgu. Mizai kļūstot aizvien brūnākai, arvien samazinās arī iespēja, ka tas tiks apēsts "parastā" veidā.

Ja banānu maizes un auzu pārslu cepumi, kam mīklā pievienoti banāni, ir apnikuši, der pagatavot ko jaunu – piemēram, apgāzto banānu kūku! Karamelizētais banānu slānis garšo līdzīgi karameļu mērcei, kūkas mīkla ir pufīga, mitra un ļoti "banānīga". Turklāt visu var pagatavot vienā traukā, visu darbu izdara blenderis un cepeškrāsns.

Recepti izmēģinājusi un citiem iesaka "Tasty" lasītāja Tija.

Pie darba!

120Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
60 gkausēts gī vai kokosriekstu sviests100 gkokosriekstu cukurs2 gab.šķēlēs sagriezti banāni3 gab.vidēji lieli, gatavi banāni3 gab.olas2 ĒKkļavu sīrups2 TKvaniļas ekstrakts310 gmandeļu milti60 gkukurūzas ciete1 TKdzeramā soda TKcepamais pulveris TKjūras sāls

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ietauko cepamveidni vai izklāj to ar cepampapīru.

2

Gatavo banānu kārtu: gī sviestu (var aizstāt ar kokosriekstu sviestu) saputo ar kokosriekstu cukuru un lej to cepamveidnē. Pāri kārto šķēlītēs sagrieztus banānus.

3

Blendera krūzē liek banānus, olas, kļavu sīrupu un vaniļas ekstraktu. Visu sablendē viendabīgā masā.

4

Pievieno maisījumam sausos produktus: mandeļu miltus, kukurūzas cieti, dzeramo sodu, cepampulveri un sāli – pulsējošā režīmā visu sablendē vienā masā.

5

Lej mīklu pāri banāniem un izlīdzina.

6

Cep 40-45 minūtes, līdz, pārbaudot ar kociņu, mīkla vairs pie tā nepielīp.

7

Izņem no krāsns un atdzesē vismaz 20 minūtes. Uzmanīgi apgāž veidni, pārceļot kūku uz servējamā šķīvja vai paplātes.

8

Pirms pasniegšanas atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!