Foto: Shutterstock
Baklažānu veltnīši - aukstā galda gardums.
50Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
2 gab.burkāni1 gab.baklažāns (liels)4 gab.kartupeļi75 gab.rīvēts siers1 ĒKmargarīna "Eve" vai sviests eļļa garšviela kartupeļiem sāls zaļumi

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo un liek vārīties. Kad tie gatavi, nolej ūdeni, pievieno margarīnu, garšvielas un sastampā. Piejauc 2/3 rīvēta siera.

2

Burkānus notīra un 15 minūtes vāra sālsūdenī, kad gatavi, aplej ar aukstu ūdeni un atdzesē. Sagriež gareniski 3 – 5 mm šaurās sloksnītēs.

3

Nemizotu baklažānu sagriež 3 – 5 mm šaurās sloksnītēs. Blanšē sālsūdenī 2 minūtes (jeb latviski - aplej ar verdošu ūdeni).

4

Uz dēlīša izkārto baklažānu šķēlītes, tām virsū liek burkānus, apsmērē ar plānu kartupeļu biezeņa kārtiņu un sarullē.

5

Veltnīšus sastiprina ar zobu bakstāmajiem un apcep no abām pusēm.

Iesūtīja: tontons

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!