50Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
2 gab.burkāni1 gab.baklažāns (liels)4 gab.kartupeļi75 gab.rīvēts siers1 ĒKmargarīna "Eve" vai sviests eļļa garšviela kartupeļiem sāls zaļumi
Sagatavošana
1
Kartupeļus nomizo un liek vārīties. Kad tie gatavi, nolej ūdeni, pievieno margarīnu, garšvielas un sastampā. Piejauc 2/3 rīvēta siera.
2
Burkānus notīra un 15 minūtes vāra sālsūdenī, kad gatavi, aplej ar aukstu ūdeni un atdzesē. Sagriež gareniski 3 – 5 mm šaurās sloksnītēs.
3
Nemizotu baklažānu sagriež 3 – 5 mm šaurās sloksnītēs. Blanšē sālsūdenī 2 minūtes (jeb latviski - aplej ar verdošu ūdeni).
4
Uz dēlīša izkārto baklažānu šķēlītes, tām virsū liek burkānus, apsmērē ar plānu kartupeļu biezeņa kārtiņu un sarullē.
5
Veltnīšus sastiprina ar zobu bakstāmajiem un apcep no abām pusēm.
Iesūtīja: tontons
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit