Ar sieru un šķiņķi pildīta vistas šnicele jeb 'cordon bleu'
Foto: Shutterstock
2.8000 5
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Ja gribi sevi šodien palutināt ar ko īpaši gardu, pagatavo franču virtuves klasiku – ar sieru un šķiņķi pildītu vistas šniceli jeb cāli "cordon bleu". Tas ir ne vien ļoti garšīgs, bet arī ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens.

Filejas noskalo un nosusina. Katru gareniski sagriež divās daļās.

Ar gaļas āmuriņa gludo pusi uzmanīgi paklapē (vai arī saliek gaļas šķēles vienu virs otras, pārklāj ar pārtikas plēvi un norullē ar mīklas rulli).

No abām pusēm apsāla, appiparo.

Katras gaļas šķēles centrā liek šķiņķa šķēli un siera šķēli, tad pārloka pāri gaļu no vienas puses un no otras puses, nostiprina ar irbulīti.

Miltus, sakultu olu un rīvmaizi liek katru savā lēzenā šķīvī. Sagatavoto gaļu vispirms apviļā miltos, tad olā, pēc tam vairākas reizes rīvmaizē (panēšanai var izmantot arī samaltas vai saberztas, nesaldinātas brokastu kukurūzas pārslas), rīvmaizi viegli piespiežot gaļai.

Pannā uzkarsē eļļu, cep gaļu no katras puses aptuveni 5 minūtes.

Izcepto šniceli viegli nosusina papīra dvielītī.

Comment Form