Foto: Ieva Berga
Šis nebūs ugunīgi niknais mikslis ugunsrijēju bērniem. Šis ir gards un sātīgs paēdiens ar pilnasinīgu, noapaļotu garšu un brīnišķīgi rudenīgu smaržu. Pikantumu dod tomāti un ķiploki, interesantu struktūru – līdz galam nesamaltie dārzeņu gabaliņi. Pabieza mērce, ko likt uz rupjmaizes ar sviestu; ko likt uz šķīvja kā gardu piedevu gaļas un dārzeņu ēdieniem; ko pievienot zupām un mērcēm garšas bagātināšanai. Recepti iesaka Ieva Berga.
100Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgcukini0.5 kgburkāni0.8 kgsīpoli2 gab.ķiploki4 gab.tomāti0.3 ltomātu pasta0.3 lsaulespuķu eļļa nerafinēta1 ĒKsāls0.5 TKmelnie pipari

Sagatavošana

1

Visas sastāvdaļas nomazgā un sagriež palielos gabalos.

2

Lielā pretpiedeguma katlā, daļā eļļas apcep sīpolus. Kad tie sāk viegli apbrūnināties, pievieno ķiploku daiviņas, vēl mazliet pacep. Eļļu ar sīpoliem un ķiplokiem nolej bļodā un noliek malā.

3

Tai pašā katlā ielej atlikušo eļļu, tajā apcep burkānus, pēc aptuveni 5 minūtēm pievieno cukini, vēl maisot nedaudz pacep arī aptuveni 5 minūtes.

4

Beigās pievieno nomizotus tomātus un tomātu pastu (lai tomātus vieglāk nomizot, tos pāris minūtes blanšē vārošā ūdenī).

5

Katlā ieliek atpakaļ arī apceptos sīpolus un ķiplokus, sāli un piparus. Uzliek vāku un, pa laikam apmaisot, sautē, līdz dārzeņi mīksti. Sautēšanas laiks apmēram 20 minūtes.

6

Visu gatavo dārzeņu masu samaļ virtuves kombainā vai ar gaļas mašīnu, izmantojot rupjo gaļas mašīnas nazi – tā, lai neveidojas pilnībā viendabīga putra, bet dārzeņu masā saglabājas arī mazi dārzeņu gabaliņi.

7

Karsto masu lej sterilizētās burkās. No receptē minētā produktu daudzuma sanāk apmēram 2,8 litri gatavo cukini ikru.

Lai rudens smaržas un garšas iedvesmo gatavot!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!