Aromātisks un zeltains tunča pīrāgs
Foto: Privātais arhīvs
1.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. ola apsmērēšanai
ola apsmērēšanai
Mīklai
375 g
375 g milti
milti
125 ml
125 ml ūdens
ūdens
125 ml
125 ml piens
piens
50 g
50 g eļļa
eļļa
5 g
5 g sausais raugs
sausais raugs
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
Pildījumam
360 g
360 g konservēts tuncis bundžā
konservēts tuncis bundžā
100 g
100 g siers
siers
100 g
100 g majonēze
majonēze
1 gab.
1 gab. neliels sīpols
neliels sīpols
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Tas ne tikai gardi izskatās un smaržo, bet arī lieliski garšo. Baudi tunča pīrāgu tāpat vai ar zaļajiem lapu salātiem. Ja nepaspēsi apēst visu pīrāgu cepšanas dienā, droši varēsi to baudīt arī nākamajā, tas joprojām būs mīksts un sulīgs. Recepti iesaka gardēde Aina Pitrāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu. Vienu trešdaļu piena nedaudz uzsildi. Pievieno raugu un ļauj pastāvēt 10–15 minūtes.

    Pa to laiku izsijā miltus, pievieno atlikušo pienu, ūdeni un eļļu.

    Pievieno piena-rauga maisījumu.

    Pievieno cukuru un sāli, labi izmīci mīklu, līdz tā kļūst gluda un spīdīga. Mīcīšanas procesā nepievieno miltus un rokas iesmērē ar eļļu.

    Tīru trauku iesmērē ar eļļu, liec tajā mīklu, apsedz ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī atpūsties stundu.

    Sagatavo pildījumu no tunča (pirms tam nolej lieko šķidrumu), majonēzes, siera un sakapāta sīpola.

    Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē un liec apaļā, 26 centimetru diametra cepamtraukā tā, lai mīkla ir arī uz trauka sienām.

    Aromātisks un zeltains tunča pīrāgs
    Foto: Privātais arhīvs

    Kārto tunča masu, vidu atstājot tukšu.

    Sagriez vidu astoņās daļās un uzloki virsū tunča masai.

    Lieko mīklu no trauka sienām nogriez un pārloki tunča masai.

    Pīrāgu pirms cepšanas atpūtināt nevajag. Iesmērē ar olu un uzreiz liec 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī uz pusstundu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form