
Dārzeņu zupai nebūt nav jābūt garlaicīgai! Šī recepte pilnīgi noteikti tāda nav - zupas garšas noslēpums ir nedaudz neparasta garšas kombinācija, ko veido sildošais čili asumiņš un viegls citrona skābums. Sātīgumam - rīsi.
Lielā katlā uzkarsē olīveļļu.
Uz vidēji karstas liesmas apcep un pasautē smalki sagrieztu sīpolu, pēc piecām minūtēm pievieno smalcinātu ķiploku un karsē vēl 1 minūti.
Apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem pievieno smalki sagrieztus burkānus un selerijas, pieber timiānu, čili un gredzenos sagrieztu puravu. Turpinot maisīt, karsē 3-4 minūtes.
Katlā lej buljonu, tomātus ar visu sulu un noskalotus rīsus.
Visu uzvāra, kad virums sāk burbuļot, samazina liesmu. Vāra aptuveni pusstundu.
Pievieno citrona sulu, sāli un piparus un pasniedz tūlīt pēc pagatavošanas.