Ābolkūka ar drumstalām
Foto: DELFI
3.1818 11
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g skābs krējums
skābs krējums
3
3 olas
olas
200 g
200 g cukurs
cukurs
250 g
250 g milti
milti
2
2 lieli āboli
lieli āboli
2
2 persiki
persiki
pēc garšas
pēc garšas aprikozes
aprikozes
50 g
50 g sviests
sviests
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 TK
2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
Drumstalām:
20 g
20 g sviests
sviests
3-4 ĒK
3-4 ĒK milti
milti
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
  • Ikdienas maltītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Gandrīz kā "Šarlote", bet vēl gardāka! Persiku un aprikožu vietā var likt iepriekš izmērcētas rozīnes, bet tagad, kad persiki tik sulīgi, izbaudām tos! Recepti izmēģinājis un citiem iesaka akmeņkalis un labu garšu pazinējs Guntis Pandars.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olas un cukuru sakuļ līdz gaisīgai konsistencei.

    Nepārtraucot putošanu, piejauc kausētu sviestu, krējumu, vaniļas cukuru, miltus un cepamo pulveri, visu kārtīgi samaisa.

    Ābolus un persikus sagriež šķēlītēs, aprikozes – sīkākos gabaliņos.

    Cepamo formu (26 cm diametrā) izklāj ar cepampapīru, ietauko. Formā lej pusi mīklas, pāri kārto sagrieztos augļus un pārlej ar atlikušo mīklu. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 20 minūtes.

    Kamēr kūka cepas, sagatavo drumstalas: sviestu un miltus saberž drupačās, pievieno cukuru un visu samaisa.

    Kad kūka 20 minūtes cepusies, to pārkaisa ar sagatavotajām sviesta un miltu drupačām un liek krāsnī vēl uz 20 minūtēm.

    Ābolkūka ar drumstalām
    Foto: DELFI

    Pirms pasniegšanas kūku atdzesē un izņem no formas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form