
Gandrīz kā "Šarlote", bet vēl gardāka! Persiku un aprikožu vietā var likt iepriekš izmērcētas rozīnes, bet tagad, kad persiki tik sulīgi, izbaudām tos! Recepti izmēģinājis un citiem iesaka akmeņkalis un labu garšu pazinējs Guntis Pandars.
Olas un cukuru sakuļ līdz gaisīgai konsistencei.
Nepārtraucot putošanu, piejauc kausētu sviestu, krējumu, vaniļas cukuru, miltus un cepamo pulveri, visu kārtīgi samaisa.
Ābolus un persikus sagriež šķēlītēs, aprikozes – sīkākos gabaliņos.
Cepamo formu (26 cm diametrā) izklāj ar cepampapīru, ietauko. Formā lej pusi mīklas, pāri kārto sagrieztos augļus un pārlej ar atlikušo mīklu. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 20 minūtes.
Kamēr kūka cepas, sagatavo drumstalas: sviestu un miltus saberž drupačās, pievieno cukuru un visu samaisa.
Kad kūka 20 minūtes cepusies, to pārkaisa ar sagatavotajām sviesta un miltu drupačām un liek krāsnī vēl uz 20 minūtēm.

Pirms pasniegšanas kūku atdzesē un izņem no formas.
Lai labi garšo!