Ātrā frikadeļu zupa ar austrumniecisku 'piesitienu'
Foto: DELFI
3.5000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Frikadelēm
250 g
250 g maltā gaļa
maltā gaļa
70 g
70 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1/2
1/2 burkāni
burkāni
1/2
1/2 cukīni
cukīni
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
Buljonam
2 ĒK
2 ĒK augu eļļa
augu eļļa
1.5
1.5 cukīni
cukīni
sauja
sauja vārīti rīsi
vārīti rīsi
1/2
1/2 sīpols
sīpols
120 g
120 g selerijas sakne
selerijas sakne
2
2 burkāni
burkāni
1 ĒK
1 ĒK rīvēta ingvera sakne
rīvēta ingvera sakne
pēc garšas
pēc garšas čili pipars
čili pipars
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Kad šķiet, ka mājās nekā nav un izrādās, ka tuvējais veikals pēc svētkiem nestrādā, nākas likt lietā izdomu un uztapināt kaut ko no tā paša "nekā", rezultātā iegūstot lielu katlu ar gardu un aromātisku frikadeļu zupu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo burkānus, sagriež salmiņos. Cukīni un papriku sagriež salmiņos. Selerijas sakni nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu sakapā, ingveru sarīvē uz smalkās rīves.

    Gatavo frikadeles. Gaļai pievieno biezpienu, uz smalkās rīvēs sarīvētu burkānu, cukīni, sāli, piparus un ķiplokus. Masu mīca, līdz tā ir vijīga un formējama. Samitrina rokas un veido no masas nelielas lodītes.

    Elektriskajā tējkannā uzvāra ūdeni. Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties burkānus, sīpolus un seleriju, pēc 2–3 minūtēm pievieno cukīni un papriku. Pēc 3–4 minūtēm pārlej visu ar verdošu ūdeni un vāra. Pēc 5 minūtēm, kad burkāni ir mīksti, zupā liek frikadeles, pievieno vārītos rīsus, ingveru, sojas, mērci, čili un citronu sulu.

    Kad frikadeles uzpeldējušas, izslēdz uguni, iemaisa kapātus zaļumus un uzliek katliņam vāku, ļaujot 10-15 minūtes zupai ievilkties.

    Sāli, ja nepieciešams, katrs pievieno savas bļodiņas saturam pēc izvēles.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form