Ātrā ķiploku un garšaugu bagete
Foto: Lindasvirtuve.lv
3.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Tik vienkāršs un ātri pagatavojams ēdiens, ar ko palutināt sevi un savējos - māju piepildīs patīkama tikko ceptas maizītes smarža. Sviests šajā receptē ir karalis, jo visparastākajam baltmaizes klaipiņam piešķir raksturu un izsmalcināti bagātīgu garšu. Recepti piedāvā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Tellgrena.

Gatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Pagatavo garšaugu sviestu, sablendējot kopā sviestu, ķiploku, zaļumus un sāli. Blendē, kamēr iegūta pēc iespējas viendabīgāka masa (pāris minūtes).

Baltmaizes bageti griež šķēlēs, pie pamatnes katru šķēlīti atstāj līdz galam nesagrieztu - tā, lai klaipiņš apakšā turētos kopā. Ņem nazi un starp šķēlītēm smērē pagatavoto sviestu.

Maizīti liec uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru, un cep 10 minūtes.

Pasniedz siltu.

Comment Form