Ātrā rabarberu kūciņa
Foto: Gunta Spruģevica
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6 gab.
6 gab. olas
olas
 
cukurs
cukurs
6 ĒK
6 ĒK milti
milti
 
rabarberi
rabarberi
 
skābais krējums
skābais krējums
 
kanēlis
kanēlis
  • Latvijas svētku receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Augļu deserti
  • Deserti
  • Tortes un kūkas
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Viens no rabarberu sezonas gardumiem noteikti ir šī sulīgi, saldi skābenā, bezgala ātri un vienkārši pagatavojamā – rabarberu kūciņa. Kā jau redzams, receptes autores Guntas Spruģevicas izvēle ir rabarberi, taču apakšā var likt to, kas vien pa rokai un kuras ogas un augļi ir sezonā (mmm, gardum gardi garšos arī ar āboliem vai, piemēram, rabarberi kopā ar zemenēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Biskvīta cepšanai izmanto sešas olas un sešas ēdamkarotes cukura. Abas sastāvdaļas kārtīgi saputo stingrās putās.

    Olu masā iesijā sešas ēdamkarotes miltu.

    Uz plāts liek iepriekš nomizotus un kubiņos sagrieztus rabarberus, pāri pārber cukuru.

    Pa virsu rabarberiem lej saputoto mīklu.

    Cep 15–20 minūtes.

    Izņem no cepeškrāsns, apmet otrādi, pārklāj ar skābo krējumu un pāri "nopūderē" ar kanēli.

    Nedaudz atdzesē, griež gabaliņos un bauda!

    Kā jau minēts, rabarberu vietā droši var izmantot ābolus vai ogas. Jo vairāk rabarberu, ābolu vai ogu, jo kūka gardāka!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.