Foto: Gunta Spruģevica
Viens no rabarberu sezonas gardumiem noteikti ir šī sulīgi, saldi skābenā, bezgala ātri un vienkārši pagatavojamā – rabarberu kūciņa. Kā jau redzams, receptes autores Guntas Spruģevicas izvēle ir rabarberi, taču apakšā var likt to, kas vien pa rokai un kuras ogas un augļi ir sezonā (mmm, gardum gardi garšos arī ar āboliem vai, piemēram, rabarberi kopā ar zemenēm.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

6 gab.olas cukurs6 ĒKmilti rabarberi skābais krējums kanēlis

Sagatavošana

1

Biskvīta cepšanai izmanto sešas olas un sešas ēdamkarotes cukura. Abas sastāvdaļas kārtīgi saputo stingrās putās.

2

Olu masā iesijā sešas ēdamkarotes miltu.

3

Uz plāts liek iepriekš nomizotus un kubiņos sagrieztus rabarberus, pāri pārber cukuru.

4

Pa virsu rabarberiem lej saputoto mīklu.

5

Cep 15–20 minūtes.

6

Izņem no cepeškrāsns, apmet otrādi, pārklāj ar skābo krējumu un pāri "nopūderē" ar kanēli.

7

Nedaudz atdzesē, griež gabaliņos un bauda!

Kā jau minēts, rabarberu vietā droši var izmantot ābolus vai ogas. Jo vairāk rabarberu, ābolu vai ogu, jo kūka gardāka!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!