Ātrā rīsu zupa ar šprotēm un puraviem
Foto: Shutterstock
3.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1/2 glāze
1/2 glāze rīsi
rīsi
1
1 burkāns
burkāns
1
1 puravs
puravs
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 šprotu bundžiņa
šprotu bundžiņa
1.5 l
1.5 l ūdens vai dārzeņu buljons
ūdens vai dārzeņu buljons
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
2
2 lauru lapas
lauru lapas
3-4
3-4 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
 
pētersīļi
pētersīļi
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu zupas
  • Pasaules Virtuve
  • Ātri pagatavojama rīsu zupa ar šprotēm un puraviem darbdienu vakariņām. Kaut zupas gatavošanai jāizmanto vien pāris pavisam vienkārši produkti, rezultāts ir gards un ļoti apetītlīgs.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rīsus ieber caurdurī, noskalo, notecina ūdeni. Burkānus nomizo. Burkānus un puravus sagriež ripiņās. Šprotēm nolej eļļu.

    Katlā uzkarsē eļļu, apcep burkānus un puravus 4-5 minūtes. Pievieno rīsus, turpina cept, ik pa laikam apmaisot, vēl 1-2 minūtes.

    Visu pārlej ar ūdeni vai buljonu. Pievieno sāli, lauru lapas, piparus un vāra 10-12 minūtes.

    Pievieno šprotes, uzmanīgi apmaisa, lai tās neizjuktu, turpina vārīt vēl 3-4 minūtes. Ļauj zupai katlā zem vāka nedaudz "nogatavoties", tad lej šķīvjos, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form