Ātrais rabarberu rausis no kefīra mīklas
Foto: Privātais arhīvs
0 0
20 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g rabarberi
rabarberi
4 gab.
4 gab. olas
olas
2 glāzes
2 glāzes kefīrs
kefīrs
2 glāzes
2 glāzes cukurs
cukurs
4 glāzes
4 glāzes milti
milti
3 TK
3 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
Virskārtai:
 
skābais krējums vai bezpiedevu jogurts
skābais krējums vai bezpiedevu jogurts
 
cukurs
cukurs
 
kanēlis
kanēlis
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Ja rabarberu laiks, tad noteikti jāizcep kaut viens rausis. Recepti iesaka Aiva Lankovska virtuves entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā bļodā sakuļ olas ar cukuru un kefīru. Pieber miltus, cepampulveri un mīklu samaisa.

    Sagatavo dziļo cepešplāti un izklāj to ar cepampapīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

    Rabarberus sagriež mazos gabaliņos.

    Lej cepešplātī mīklu, virsū uzkaisa rabarberu gabaliņus. Liek plāti krāsnī un cep rausi 25–30 minūtes. Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanas beigām plātsmaizi pārlej ar krējuma, cukura un kanēļa masu un turpina cept, līdz virskārta sarec.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.