Foto: DELFI
Mini kārtainās mīklas piciņas ir ideāls risinājums, ja esi aizņemts un nav laika gatavot pusdienas (izcili šīs picmaizītes derēs arī brokastīs). Turklāt – ikvienam taču garšo pica, un, ja pie rokas ir kārtainā mīkla, uzdevums ir pavisam vienkāršs! Pildījumam vari izmantot visu, kas palicis ledusskapī, – desu, šķiņķi, cīsiņus, tomātus, papriku, sēnes, sieru, jebkuru mērci... "Tasty.lv" piedāvā vieglāko variantu ar desiņām un marinētiem gurķiem, jo šī pica pavisam noteikti garšos arī bērniem!

Kā no kārtainās mīklas pagatavot mini picu? Vispirms sagatavo visas sastāvdaļas, jo viss process būs – hops, hops, hops un pica gatava! Kārtaino mīklu var iegādāties jau veikalā, vai, protams, arī pagatavot pats. Izvēloties kārtaino mīklu, dod priekšroku bezrauga variantam, šāda mīkla labāk saglabās pildījumu un formu.

30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kārtainā mīkla ola kečups kūpināta desa vai doktordesa tomāts marinēti gurķi majonēze siers

Sagatavošana

1

Izņem kārtaino mīklu no iepakojuma, nedaudz ļaujot tai atdzist istabas temperatūrā. Atkausētās kārtainās mīklas sloksnes sadala pa piciņām. Proti, katru kārtainās mīklas sloksni pārgriež uz pusēm. Tā izveido tik daudz kvadrātus, cik piciņas vēlēsies. Mīklu nav nepieciešams rullēt!

2

Kvadrātus apsmērē ar olu.

3

Pa vidu kārtainās mīklas kvadrātam liek vienu tējkaroti kečupa (var izmantot arī tomātu pastu) un izsmērē pa visu mīklu.

4

Liek kavdrātam vidū sīkos gabaliņos sagrieztu (formai nav nozīme: var būt sagriezts aplīšos vai salmiņos) doktordesu, kūpinātu desu vai cīsiņus (var visu samiksēt!), sīki sakapātus tomātus un skābētos gurķus.

5

Visu apsmērē ar majonēzi.

6

Un liek cepurīti – sarīvētu sieru.

7

Cepešpannu uz 20 minūtēm liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 190 grādiem.

Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas. Siltā veidā šāda pica ir neticami garšīga, lai gan tā būs ļoti baudāma arī auksta.

Pagatavo tēju, kafiju, ielej apelsīnu sulu un aicini ģimeni pie galda.

Izbaudiet!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!