Foto: DELFI
Brīvdienu rīta iepriecinājums - ātrās ābolmaizītes, ja nav cepeškrāsns.
20Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
6 šķēlesbaltmaize3 gab.saldskābi āboli0.5 TKkanēlis3 ĒKcukurs eļļa

Sagatavošana

1

Ja baltmaize nav sagriezta, to sagriež ne pārāk biezās šķēlēs. Ja baltmaize nedaudz apkaltusi, to uz mirkli iemērc pienā, tad izcepta tā būs mīksta.

2

Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež nelielos kubiņos.

3

Kad āboli sagriezti kubiņos, pannu liek uz lielas uguns un sakarsē. Eļļu nevajag! Kad panna ļoti labi sakarsēta, uzber ābolus, pievieno cukuru un kanēli.

4

Ābolus cep uz lielas uguns, pastāvīgi maisot, līdz tie paliek mīksti iekšā. Viņiem apvelkas tāda kā garoziņa apkārt un iekšā mīksts.

5

Ābolus noņem no pannas, pannu nomazgā. Pannu atkal liek uz lielas uguns, uzlej eļļu (padaudz), sakarsē, tad liek maizi un ātri apcep no abām pusēm, uz lielas uguns. Ja ceps uz mazas uguns, tad maize sasūks iekšā visu eļļu.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!