Foto: DELFI
Mums visiem labi zināmā soļanka vienlaikus var būt gan visvienkāršāk pagatavojamā zupa, gan reizē arī īsts meistardarbs. Ar šo recepti liekam punktu ilgajai soļankas pagatavošanai, jo šī zupa no mednieku desiņām, cīsiņiem un "Mednieku" salātiem ir pagatavojama vien 30 minūšu laikā. Un, lai arī, iespējams, kārdinošāk šķiet pasūtīt suši komplektu, kebabu, kādu piciņu vai burgeri, labāk ir uztaisīt četrus litus ar soļanku. Zupa otrā dienā garšos vēl labāk!
40Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kartupeļi burkāni sīpols mednieku desiņas cīsiņi burciņa 'Mednieku' salāti buljona kubiņš pēc garšassāls citrona šķēles olīvas skābais krējums pētersīļi

Sagatavošana

1

Izvēlas katliņu, kurā gatavos soļanku. Tajā pašā katliņā sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu un pēc mirkļa pievieno arī sarīvētus burkānus.

2

Nedaudz pasautē un pievieno mednieku desiņas un cīsiņus (vienādā daudzumā). Jau laikus izdomā, kādā formā griezīsi sastāvdaļas. Vari visu griezt kubiņos, bet lieliski derēs arī salmiņos sagriezta gaļa.

3

Ļauj visam nedaudz pacepties, tad pievieno "Mednieku" salātus (visu burciņu).

4

Katliņā lej ūdeni (apmēram 3-4 litrus), pievieno buljona kubiņu un, ja ir vēlēšanās, lauru lapas.

5

Kad ūdens uzvārās, ber iekšā nelielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus (labi iederēsies arī frī formas kartupeļi).

6

Kad kartupeļi mīksti, zupa gatava.

7

Nogaršo, ja nepieciešams, pasāla.

Foto: DELFI
8

Ja garšo, vārīšanas beigu daļā katlā pievieno citrona šķēlītes un olīvas. Bet, ja mājnieki nav lielā sajūsmā, tad labāk, – pasniedzot papildina katru bļodiņa ar šīm piedevām.

Pasniedz ar skābo krējumu un svaigiem pētersīļiem.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!