Auzu pārslu biskvīta un biezpiena rīsu krēma kūka ar smiltsērkšķu želeju no Svetlanas Riškovas
Foto: Publicitātes foto
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g brūkleņu ievārījums
brūkleņu ievārījums
Biskvītam
1 gab.
1 gab. ola
ola
100 g
100 g cukurs
cukurs
100 g
100 g skābais krējums
skābais krējums
100 g
100 g kviešu milti
kviešu milti
12 g
12 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
200 g
200 g auzu pārslas, karamelizētas
auzu pārslas, karamelizētas
Karamelizētām auzu pārslām
400 g
400 g sviests
sviests
400 g
400 g cukurs
cukurs
400 g
400 g auzu pārslas
auzu pārslas
Rīsu krēmam
700 g
700 g rikota
rikota
150 g
150 g cukurs
cukurs
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g vārīti rīsi
vārīti rīsi
46 g
46 g želatīns
želatīns
200 g
200 g cukurs
cukurs
600 g
600 g smiltsērkšķi
smiltsērkšķi
200 ml
200 ml ūdens
ūdens
30 g
30 g želatīns
želatīns
  • Citi saldēdieni
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Pasaules Virtuve
  • Recepti piedāvā restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo biskvītu. Sakarsē cepškrāsni līdz 180 grādiem. Uzputo olas ar cukuru, pievieno skābo krējumu un pārējās sastāvdaļas. Liek mīklu kūkas formā un cep krāsnī 25 minūtes, tad atdzēsē. Izņem kūku no formas.

    Gatavo pārslas. Pannā izkausē cukuru, pievieno auzu pārslas un sviestu. Karamelizē uz pannas un atdzēsē.

    Gatavo krēmu. Uzbriedina želatīnu un izkausē. Uzputo saldo krējumu ar cukuru, savieno kopā visas sastāvdaļas.

    Gatavo želeju. Uzvāra ogas ar cukuru un ūdeni, atdzēsē. Uzbriedina želatīnu, izkausē un samaisa ar ogām.

    Ieliek auzu pārslu biskvītu kūkas formā, formu pirms tam izklājot ar pārtikas plēvi, pārsmērē biskvītu ar brūkleņu ievārījumu, virsū klāj biezpiena krēmu un liek ledusskapī uz 1 stundu. Tad izņem, pārlej ar smiltsērkšķu želeju un atkal liek ledusskapī uz 1 stundu. Izņem no formas un sagriež gabaliņos.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form