Foto: Matīss Markovskis
Avokado kūka, ko iecienījuši vegāni, strauji ieguvusi popularitāti ari visēdāju ballītēs. Tik garšīga tā ir! Savu avokado kūkas recepti iesaka šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs savā pavārgrāmatā "Radi savu dzīves garšu".
180Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 ggrauzdētas, blanšētas mandeles350 gžāvētas dateles bez kauliņiem650 ggaatavi avokado90 mllaima sula15 mlapelsīnu sula125 gbiokokosriekstu eļļa140 gstingrs medus svaigas ogas

Sagatavošana

1

Gatavo kūkas pamatni

2


Datelēm izņem kauliņus, liek blenderī. pievieno grauzdētas mandeles un visu sablendē viendabīgā masā.

3

Gatavo avokado krēmu

4


Pārgriež uz pusēm avokado, izņem kauliņu un ar karoti avokado mīkstumu. Krēma gatavošanai izmanto tikai zaļo mīkstumu. Atceries! Ja krēmā iekļūs kaut mazākā daļa no sabojāta (brūna) avokado mīkstuma, tas nepilnas stundas laikā vizuāli var sabojāt visu kūku!

5

Liek avokado masu, laima sulu, apelsīnu sulu, medu un kokosriekstu eļļu blenderī, blendē, līdz iegūst viendabīgu krēmveida masu.

6

Liek krēmu uz pāris stundēm ledusskapī, lai sastingst.

7

Radi kūku

8


Izrullē pamatni vēlamajā formā (mazas kūciņas vai vienu lielāku kūku) 1 cm biezumā.

9

Uz pamates klāj avokado krēmu.

10

Pasniedzot dekorē ar svaigām ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!