Azerbaidžānas mikroskopisko pelmeņu zupa 'djušbara'
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 l
2 l gaļas buljons
gaļas buljons
200 g
200 g kviešu milti
kviešu milti
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
400 g
400 g jēra gaļa
jēra gaļa
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas kinza
kinza
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Azerbaidžānas nacionālā virtuve
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Visa zupas sāls slēpjas pelmeņu izmērā - tiem jābūt tik maziem kā pērles. Kad to vāra, visas ģimenes sievietes sanāk kopā, lai lipinātu pelmeņus, vīriešiem pacietības neesot. Jo vairāk pelmenīšu ēdājs var iesmelt karotē, jo prasmīgāka saimniece. Man izdevās izzvejot desmit!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Iepriekšējā dienā pagatavo gaļas buljonu, kā tas paveicams, atradīsi šajā rakstā.

    Gatavo pelmeņu mīklu – izsijā miltus, pievieno aukstu ūdeni, tikpat daudz eļļas un olas. Visu rūpīgi sajauc, pārliecinoties, lai neveidojas miltu kunkulīši.

    Kad mīkla samīcīta, to ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī atpūsties.

    Jēra gaļu samaļ, caur gaļasmašīnu izlaiž arī ķiploka daiviņas un sīpolus. Gaļu jāmaļ divreiz! Tad pievieno sāli un piparus pēc garšas un ar rokām rūpīgi sajauc.

    Tad gatavo pelmenīšus jo mazākus, jo labāk. Mīklu plāni izrullē, sagriež kvadrātos, liek iekšā gaļu un loka trīsstūros.

    Iepriekš pagatavoto buljonu lej katlā un vāra. Pievieno sasmalcinātu kinzu. Met iekšā pelmeņus un vāra līdz tie uzpeld.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form