Azerbaidžānas mikroskopisko pelmeņu zupa 'djušbara'
Foto: DELFI
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
1 glāze
2 ĒK
2 gab.
pēc garšas
pēc garšas
pēc garšas

Visa zupas sāls slēpjas pelmeņu izmērā - tiem jābūt tik maziem kā pērles. Kad to vāra, visas ģimenes sievietes sanāk kopā, lai lipinātu pelmeņus, vīriešiem pacietības neesot. Jo vairāk pelmenīšu ēdājs var iesmelt karotē, jo prasmīgāka saimniece. Man izdevās izzvejot desmit!

Iepriekšējā dienā pagatavo gaļas buljonu, kā tas paveicams, atradīsi šajā rakstā.

Gatavo pelmeņu mīklu – izsijā miltus, pievieno aukstu ūdeni, tikpat daudz eļļas un olas. Visu rūpīgi sajauc, pārliecinoties, lai neveidojas miltu kunkulīši.

Kad mīkla samīcīta, to ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī atpūsties.

Jēra gaļu samaļ, caur gaļasmašīnu izlaiž arī ķiploka daiviņas un sīpolus. Gaļu jāmaļ divreiz! Tad pievieno sāli un piparus pēc garšas un ar rokām rūpīgi sajauc.

Tad gatavo pelmenīšus jo mazākus, jo labāk. Mīklu plāni izrullē, sagriež kvadrātos, liek iekšā gaļu un loka trīsstūros.

Iepriekš pagatavoto buljonu lej katlā un vāra. Pievieno sasmalcinātu kinzu. Met iekšā pelmeņus un vāra līdz tie uzpeld.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form