Bagātīgais kēkss
Foto: Shutterstock
3.3333 15
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
5 gab.
5 gab. olas
olas
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1.5 glāze
1.5 glāze milti
milti
200 g
200 g skābs krējums
skābs krējums
 
sāls
sāls
Variācijās izmantoju:
1 gab.
1 gab. citrona miziņa
citrona miziņa
100 g
100 g maltas mandeles
maltas mandeles
 
rozīnes
rozīnes
pēc garšas
pēc garšas žāvētas plūmes
žāvētas plūmes
pēc garšas
pēc garšas magones
magones
sauja
sauja pekanrieksti, dekorēšanai
pekanrieksti, dekorēšanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Katras dienas kārumam vai svētku galdam pagatavots bagātīgs kēkss. Sastāvdaļas izvēlies pats – derēs gan visdažādākie žāvētie augļi, gan rieksti.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakuļ krējumu ar cukuru, tad klāt olu dzeltenumus, tad miltus.

    Tad pievieno "ekstras" – ja grib citronu kēksu, pierīvē miziņu no viena citrona, ja klasisku ar rozīnēm, pievieno rozīnes apviļātas miltos (tad tās "neslīkst" mīklā), vai plaucētas, sagrieztas gabaliņos un miltos apvārtītas plūmes (var aizstāt ar aprikozēm) un magones. Visu samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu.

    Ieteikumi: Ja masai piejauc samaltas mandeles (attīrītas), kēkss sanāk irdenāks, bet tam jāpievieno mazāk miltu. Citrona miziņu var aizstāt ar apelsīna miziņu.

    Kad kēksam pievienotas visas iecerētās piedevas, tad olu baltumus ar šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putās. Tad iecilā pārējā mīklā.

    Rotā ar pekanriekstiem vai valriekstiem.

    Lej ietaukotā kēksa formā, cep 220°C, līdz gatavs (aptuveni 45–50 minūtes) – tik ilgi, lai keksā iedurot zobu bakstāmo, izvelkot tas paliktu sauss un bez mīklas krikumiem.

    Iesūtīja: Ziziite

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form