Bagātīgais kēkss
Foto: Shutterstock
3.3333 15
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
5 gab.
1 glāze
1.5 glāze
Variācijās izmantoju:
pēc garšas
pēc garšas

Katras dienas kārumam vai svētku galdam pagatavots bagātīgs kēkss. Sastāvdaļas izvēlies pats – derēs gan visdažādākie žāvētie augļi, gan rieksti.

Sakuļ krējumu ar cukuru, tad klāt olu dzeltenumus, tad miltus.

Tad pievieno "ekstras" – ja grib citronu kēksu, pierīvē miziņu no viena citrona, ja klasisku ar rozīnēm, pievieno rozīnes apviļātas miltos (tad tās "neslīkst" mīklā), vai plaucētas, sagrieztas gabaliņos un miltos apvārtītas plūmes (var aizstāt ar aprikozēm) un magones. Visu samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu.

Ieteikumi: Ja masai piejauc samaltas mandeles (attīrītas), kēkss sanāk irdenāks, bet tam jāpievieno mazāk miltu. Citrona miziņu var aizstāt ar apelsīna miziņu.

Kad kēksam pievienotas visas iecerētās piedevas, tad olu baltumus ar šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putās. Tad iecilā pārējā mīklā.

Rotā ar pekanriekstiem vai valriekstiem.

Lej ietaukotā kēksa formā, cep 220°C, līdz gatavs (aptuveni 45–50 minūtes) – tik ilgi, lai keksā iedurot zobu bakstāmo, izvelkot tas paliktu sauss un bez mīklas krikumiem.

Iesūtīja: Ziziite

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form