Gaileņu kišs
Foto: Ieva Berga
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
255 g
255 g milti
milti
80G
80G sviests
sviests
0,5 TK
0,5 TK sāls
sāls
0,5 TK
0,5 TK cukurs
cukurs
8 ĒK
8 ĒK auksts ūdens
auksts ūdens
Pildījumam
1 l
1 l gailenes
gailenes
50 g
50 g sviests
sviests
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
4 gab.
4 gab. olas
olas
0,5 TK
0,5 TK sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
100 g
100 g Čedaras siers
Čedaras siers
100 g
100 g bekons
bekons
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
 
puse purava
puse purava
100 g
100 g Fetas siers
Fetas siers
  • Launags
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Gaileņu laika gardums - franču pīrāgs jeb kišs, kurā var satilpināt visu, kas garšo. Recepte ir gara, bet nav grūta. Galvenais uzdevums ir izcept kiša pamatni tā, lai malas noturas vietās. Pēc tam jau sākas īsta rotaļāšanās ar smaržām un garšām - smaržos visa virtuve. Izbaudiet!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā samaisa miltus, sāli un cukuru. Uz lielās rīves pierīvē aukstu sviestu. Tad pielej 6-8 ēdamkarotes ūdens, kas bijis ledusskapī vai traukā ar ledus gabaliņiem. Ātri samīca mīklu, cenšoties to nesasildīt.

    Izrullē mīklu vidēji 0,5 mm biezumā. Mīkla ļoti labi izrullējas un nelīp pie galda, papildu milti parasti nav nepieciešami.

    Ieklāj izrullēto mīklu ar sviestu ietaukotā apaļā cepamajā veidnē (24 cm diametrs), sadursta ar dakšiņu, un vismaz uz pusstundu liek atdzesēties ledusskapī.

    Izņem veidni no ledusskapja, mīklai pāri pārklāj foliju un vai nu ieliek veidnē mazliet mazāku veidni vai ieber pupiņas ar nolūku fiksēt mīklas malas, lai tās cepot notur formu.

    20 minūtes mīklu cep 200 grādu temperatūrā. Pēc divdesmit minūtēm noņem foliju un balastu (otru veidni vai pupiņas) un ieliek apbrūnināties vēl uz 10 minūtēm.

    Kamēr mīklas forma cepas un dzesējas, gatavo kiša pildījumu. Sagriež gabaliņos bekonu un apcep uz pannas kopā ar palielos gabalos sagrieztiem sīpoliem.

    Notīrītas gailenes apcep sviestā.

    Bļodā sakuļ olas, pieliek piparus un sāli, pievieno saldo krējumu, sarīvētu sieru un visu samaisa.

    Veidnē ar izcepto mīklas formu vispirms liek saceptos sīpolus ar bekonu, tad apceptās gailenes, tad fetas siera pikučus un sasmalcinātus svaigus puravu. Visam pārlej olu, saldā krējuma un siera maisījumu. Var dekorēt ar pāri palikušajām mīklas strēmelēm.

    Liek cepamo veidni krāsnī un cep 180 grādu temperatūrā 35 minūtes.

    Brīnišķīgo garšo gan karsts, gan auksts.

    Dzīvojam garšīgi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form