Fish pie
Foto: Shutterstock
3.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g baltās zivs fileja
baltās zivs fileja
200 g
200 g kūpināta laša fileja
kūpināta laša fileja
600 ml
600 ml piens
piens
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
4 gab.
4 gab. krustnagliņas
krustnagliņas
2 gab.
2 gab. lauru lapas
lauru lapas
4 gab.
4 gab. olas
olas
sauja
sauja pētersīļi
pētersīļi
100 g
100 g sviests
sviests
50 g
50 g kviešu milti
kviešu milti
pēc garšas
pēc garšas muskatrieksts
muskatrieksts
1 kg
1 kg kartupeļi
kartupeļi
50 g
50 g siers
siers
  • Zivju un jūras produktu sacepumi
  • Kartupeļu sacepumi
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Zivju sacepums jeb "fish pie", kā to dēvē angļi, ir neatņemama britu virtuves sastāvdaļa. Un tas nemaz neizbrīna, jo tā bagātīgās garšas rudens-ziemas sezonu padara mājīgāku un siltāku.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo zivi. Sīpolu nomizo, sagriež četrās daivās, katrā daivā iesprauž krustnagliņu. Zivs filejas un sīpolus liek pannā, pievieno lauru lapas, pārlej ar 500 ml piena. Kad piens sāk vārīties, samazina karstumu un turpina sutināt filejas 5-7 minūtes. Zivis izņem no pannas un sadala gabalos, mērci nolej.

    Cieti novāra olas, noloba un sagriež daivās.

    Gatavo mērci. Pannā izkausē pusi sviesta, liek cepties miltus un maisot apbrūnina tos aptuveni 1 minūti. Nogriež uguni, pa daļām pannā lej no zivs nolieto mērci un, aktīvi maisot, sajauc ar miltiem, līdz iegūst viendabīgu mērci. Tad pievieno sāli, piparus, muskatriekstu, atkal uzgriež uguni, ļauj mērcei uzvārīties, un aptuveni 5 minūtes maisot vāra to, līdz mērce sabiezē.

    Kartupeļus nomizo, sagriež daivās, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz tie ir gatavi, tad nokāš ūdeni, pievieno atlikušo pienu, sviestu, sāli, piparus un samīca viendabīgā masā.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

    Zivi un olas liek veidnē, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, pārklāj ar kartupeļu biezputru un pārber ar rīvētu sieru. Sacepuma virspusē ar dakšu izveido dekoratīvu rakstu. Liek krasnī cepties uz 30 minūtēm.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form