Foto: DELFI
Ko pasniegt uzkodās, ja plānots, ka ieradīsies ciemiņi ar kādu sarkanvīna pudeli? Baklažāna rullīši ar Filadelfijas sieru, kas papildināti ar pētersīļiem un kraukšķīgiem riekstiem, būs labs variants!
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.liels baklažāns200 gFiladelfijas siers1 buntīte pētersīļi1 gab.ķiploka daiviņa1 ĒKcitrona sula150 gvalrieksti vai Indijas rieksti pēc garšassāls pēc garšaspipari olīveļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Baklažānu nomazgā un vertikāli sagriež aptuveni 3–4 mm biezās, lielās šķēlēs. Uzkarsē grilpannu vai parasto pannu, ielej tajā nedaudz eļļu un katru šķēli apcep no abām pusēm, lai tās viegli apbrūnējušas un kļuvušas mīkstas.

2

Kad visas baklažāna šķēles saceptas, tās noliek nedaudz malā, lai atdziest.

3

Bļodiņā liek Filadelfijas vai kādu citu svaigo sieru bez piedevām. Ķiplokspiedē saspiež ķiploka daiviņu, pievieno svaigajam sieram.

4

Pētersīļus noskalo, nosusina un ļoti smalki sakapā. Pieber svaigā siera masai.

5

Valriekstus ar nazi smalki sakapā, arī pieber svaigā siera masai.

6

Svaigā siera masai pielej citrona sulu, pievieno sāli un piparus pēc garšas un visu ar karoti apmaisa, lai sastāvdaļas sajaucas.

7

Gatavo pildītos rullīšus – ņem apceptā baklažāna šķēli, ar ēdamkaroti uzsēdina šķēles augšpusē pildījumu un rullē ciet. Un tā, līdz visas baklažāna šķēles sapildītas.

8

Pēc sapildīšanas baklažāna rullīšus ieliek uz kādu brīdi ledusskapī, lai stingrāki.

Lai labi garšo!

P.S. Ja maltīti vēlies mazāk treknu un nedaudz veselīgāku, Filadelfijas siera vietā var izmantot biezpienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!