Baklažāna rullīši ar svaigā siera pildījumu
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. liels baklažāns
liels baklažāns
200 g
200 g Filadelfijas siers
Filadelfijas siers
1
1 buntīte pētersīļi
buntīte pētersīļi
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1 ĒK
1 ĒK citrona sula
citrona sula
150 g
150 g valrieksti vai Indijas rieksti
valrieksti vai Indijas rieksti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
 
olīveļļa cepšanai
olīveļļa cepšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Ko pasniegt uzkodās, ja plānots, ka ieradīsies ciemiņi ar kādu sarkanvīna pudeli? Baklažāna rullīši ar Filadelfijas sieru, kas papildināti ar pētersīļiem un kraukšķīgiem riekstiem, būs labs variants!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Baklažānu nomazgā un vertikāli sagriež aptuveni 3–4 mm biezās, lielās šķēlēs. Uzkarsē grilpannu vai parasto pannu, ielej tajā nedaudz eļļu un katru šķēli apcep no abām pusēm, lai tās viegli apbrūnējušas un kļuvušas mīkstas.

    Kad visas baklažāna šķēles saceptas, tās noliek nedaudz malā, lai atdziest.

    Bļodiņā liek Filadelfijas vai kādu citu svaigo sieru bez piedevām. Ķiplokspiedē saspiež ķiploka daiviņu, pievieno svaigajam sieram.

    Pētersīļus noskalo, nosusina un ļoti smalki sakapā. Pieber svaigā siera masai.

    Valriekstus ar nazi smalki sakapā, arī pieber svaigā siera masai.

    Svaigā siera masai pielej citrona sulu, pievieno sāli un piparus pēc garšas un visu ar karoti apmaisa, lai sastāvdaļas sajaucas.

    Gatavo pildītos rullīšus – ņem apceptā baklažāna šķēli, ar ēdamkaroti uzsēdina šķēles augšpusē pildījumu un rullē ciet. Un tā, līdz visas baklažāna šķēles sapildītas.

    Pēc sapildīšanas baklažāna rullīšus ieliek uz kādu brīdi ledusskapī, lai stingrāki.

    Lai labi garšo!

    P.S. Ja maltīti vēlies mazāk treknu un nedaudz veselīgāku, Filadelfijas siera vietā var izmantot biezpienu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.