Baltais borščs poļu gaumē
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
BULJONAM
300 g
300 g liellopa gaļa ar kauliem
liellopa gaļa ar kauliem
 
sīpols
sīpols
1
1 burkāns
burkāns
1
1 gabals selerijas saknes
gabals selerijas saknes
1 TK
1 TK sāls
sāls
ZUPAI
200 g
200 g kūpināta cūkgaļas krūtiņa
kūpināta cūkgaļas krūtiņa
5
5 kupāti
kupāti
300 g
300 g kūpinātas desas, piemēram, mednieku desiņas
kūpinātas desas, piemēram, mednieku desiņas
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2
2 lauru lapas
lauru lapas
5-6
5-6 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
10
10 melnie pipari
melnie pipari
1 ĒK
1 ĒK majorāns
majorāns
2-3 ĒK
2-3 ĒK mārrutki
mārrutki
1-2 ĒK
1-2 ĒK citronu sula vai etiķis
citronu sula vai etiķis
IEBIEZINĀŠANAI
1 ĒK
1 ĒK kviešu milti
kviešu milti
100 ml
100 ml skābs krējums
skābs krējums
2-3 ĒK
2-3 ĒK ūdens
ūdens
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Poļu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Baltais borščs (Barszcz biały) ir poļu tradicionalā zupa, ko var gatavot gan uz rudzu maizes ierauga bāzes, līdzīgi kā poļu žureku, gan arī skābā krējuma, rūgušpiena vai citu skābpiena produktu piedevu. Polijā baltais borščs ir neatņemama Lieldienu mielasta sastāvdaļa. Šai zupai ir daudz recepšu variāciju, un tās sastāvdaļu sarakstu vari pēc saviem ieskatiem papildināt arī ar kartupeļiem, skābētiem kāpostiem un sālītām, kaltētām vai marinētām sēnēm.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vāra buljonu. Katlā liek liellopa gaļu, pārlej ar 2 l ūdens un vāra. Kad parādās putas, noputo. Tad pievieno sāli, cepeškrāsnī vai uz sausas pannas apbrūninātas garšsaknes un turpina vārīt uz nelielas liesmas aptuveni 1,5-2 stundas. Aptuveni 20 minūtes pirms vārīšanas beigām katlā ieliek kupātus.

    Nokāš buljonu, lej to atpakaļ katlā, pievieno ripiņās sagrieztus kupātus un no kauliem atdalītu, sasmalcinātu liellopa gaļu. Liek buljonā arī pannā apceptus cauraudzīša kubiņus un kūpinātās desas ripiņas.

    Pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus, lauru lapas, piparus, majorānu, mārrutkus un citronu sulu vai etiķi. Vāra apmēram 5 minūtes.

    Sajauc krējumu ar ūdeni un miltiem. Iemaisa zupā un uzvāra līdz pirmajam burbulim.

    Pasniedz ar cieti vārītām olām un kapātiem zaļumiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form