Rabarberi ar baltās šokolādes krēmu
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Krēmam:
150 g
150 g baltā šokolāde
baltā šokolāde
4
4 olu baltumi
olu baltumi
1 ĒK
1 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
Rabarberiem:
1 glāze
1 glāze baltvīns
baltvīns
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
4
4 rabarberi
rabarberi
Dekorēšanai:
 
granātābola sēkliņas
granātābola sēkliņas
 
grauzdētas auzu pārslas
grauzdētas auzu pārslas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Krēmi
  • Pasaules Virtuve
  • Salds deserts svētku reizēm – vīnā plaucēti rabarberi ar gaisīgu baltās šokolādes krēmu. Pasniedz labi atdzesētu, lai krēms būtu stings.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo krēmu. Karstā ūdens peldē izkausē gabaliņos salauztu šokolādi, līdz tā šķidra. Tad bļodiņu noņem no karstuma. Bļodā sakuļ olu baltumus, līdz tie gandrīz stingri. Tad pievieno pūdercukuru un sakuļ, līdz putas pavisam stingras. Saldo krējumu sakuļ, lai iegūtu putukrējumu.

    Putukrējuma masā iejauc izkausēto šokolādi (nedaudz padzisušu). Tad pa nelielām porcijām putukrējumā iecilā arī olu baltumus, līdz viss sajaucies. Bļodu apsedz un ieliek ledusskapī uz stundu.

    Kamēr krēms stingst, gatavo rabarberus. Katliņā lej vīnu, pievieno cukuru un vaniļas ekstraktu. Tāpat pielej arī nedaudz ūdeni (aptuveni pusglāzi). Šķidrumā saber 3–5 cm gabaliņos sagrieztus rabarberus un ļauj sākt šķidrumam vārīties. Rabarberus novāra 2–3 minūtes, pēc tam izslēdz plīti un ļauj tiem šķidrumā atdzist.

    Sagatavo četras deserta glāzītes vai trauciņus. Vispirms liek nokāstus rabarberus, tad šokolādes krēma kārtu. Tad virsū atkal rabarberus un krietnu tiesu gaisīgā krēma. Desertus izrotā ar granātābola sēkliņām un auzu pārslām. Pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form