Garda baltmaize no bezglutēna miltiem.

Forma cepšanai, taisnstūrveida apmēram 21 cm garumā.

Raugu sajaukt ar 1 ĒK cukura līdz raugs izkūst.

Miltos iejaukt sāli, eļļu, tad raugu un pa porcijām pievienot pienu, ūdeni un iejaukt mīklu.

Iejaukto mīklu pārsegt ar mitru dvieli un siltā vietā ļaut rūgt apmēram 15 min vai kamēr uzrūgst.

Cepeškrāsni uzsildīt līdz 220 C. Mīklu izlikt formā, ar roku izlīdzināt mīklu, lai paliek līdzena, nedaudz samitrināt ar ūdeni, pārklāt ar dvieli un atstāt uzrūgt vēl uz 15 min.

Pirms maizi likt cepties, to pārziest ar sajauktu eļļu, pienu un saputotu olu.

Var ar pirkstu uzzīmēt kādu zīmējumu vai ornamentus.

Cept maizi uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 50 min 220 C.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!