Banānu maize ar avenēm, mellenēm un kļavu sīrupu
Foto: Brigita Dambe
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Nedaudz salda brokastu maize ar vieglu ogu skābumu – tas pateicoties avenēm un mellenēm. Baudi ar tasi kafijas vai ar dažādiem garnējumiem - krēmsieru, ricotta sieru, banāniem, ogām, apelsīna šķēlēm un daudz ko citu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

Bļodā samaisa visas mitrās sastāvdaļas – banānus, kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu un pienu.

Pagatavo auzu pārslu miltus – auzu pārslas sasmalcina kafijas dzirnaviņās vai ar rokas blenderi.

Mitrajām sastāvdaļām pievieno sausās sastāvdaļas – sāli, kanēli, sodu, cepamo pulveri, miltus, auzu pārslas, un visu kārtīgi samaisa.

Mīklā iemaisa mellenes un avenes. Masu ielej ar cepamo papīru sagatavotā maizes formā un cep 40 minūtes vai kamēr koka kociņš, kas iedurts klaipiņā, iznāk tīrs.

Atdzesē maizi 5–10 minūtes, tad izņem un ļauj atdzist pilnībā pirms pasniegšanas.

Atdzisušo banānmaizi ēd tāpat vai apsmērē ar svaigo sieru, ievārījumu vai ko citu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form