
Banānu un šokolādes mafini ar kārdinošu šokolādes glazūru.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C. Cepamās formas ieziež ar taukvielām vai ieliek papīra formiņas.
Lielā traukā iesijā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu, kanēli un kakao.
Citā traukā sakuļ olu. Pievieno cukuru, eļļu vai sviestu, paniņas un samaisa.
Banānus nomizo, saspaida ar dakšiņu, masu pievieno olu masai un ar mikseri sakuļ. Virsū izklāj miltu masu un samaisa.
Mīklu sadala pa cepamām formām. Cepamo formu liek cepeškrāsns vidū un cep 20–25 minūtes, līdz mafini paliek zeltaini.
Gatavos mafinus atstāj formā vēl 5 minūtes, tad izņem no formas un atdzesē.
Glazūra: šokolādi salauž gabaliņos un izkausē karstā ūdens peldē. Mafinu augšiņas iemērc šokolādē, nosusina nedaudz un dekorē ar krāsainajām konfektēm (bet bez tām var iztikt).
Iesūtīja: Ieva