Banānu un kakao kēksiņi
Foto: Shutterstock
3.7647 17
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g milti
milti
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
0.5 TK
0.5 TK soda
soda
0.25 TK
0.25 TK kanēlis
kanēlis
3 ĒK
3 ĒK kakao
kakao
1
1 ola
ola
175 g
175 g cukurs
cukurs
100 g
100 g eļļa vai sviests
eļļa vai sviests
125 g
125 g paniņas
paniņas
3
3 banāni
banāni
Dekoram:
200 g
200 g piena šokolāde
piena šokolāde
90
90 krāsainas maziņas konfektes vai cukura lodītes
krāsainas maziņas konfektes vai cukura lodītes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Banānu un šokolādes mafini ar kārdinošu šokolādes glazūru.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C. Cepamās formas ieziež ar taukvielām vai ieliek papīra formiņas.

    Lielā traukā iesijā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu, kanēli un kakao.

    Citā traukā sakuļ olu. Pievieno cukuru, eļļu vai sviestu, paniņas un samaisa.

    Banānus nomizo, saspaida ar dakšiņu, masu pievieno olu masai un ar mikseri sakuļ. Virsū izklāj miltu masu un samaisa.

    Mīklu sadala pa cepamām formām. Cepamo formu liek cepeškrāsns vidū un cep 20–25 minūtes, līdz mafini paliek zeltaini.

    Gatavos mafinus atstāj formā vēl 5 minūtes, tad izņem no formas un atdzesē.

    Glazūra: šokolādi salauž gabaliņos un izkausē karstā ūdens peldē. Mafinu augšiņas iemērc šokolādē, nosusina nedaudz un dekorē ar krāsainajām konfektēm (bet bez tām var iztikt).

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form