
Saišķis svaigi plūkta bazilika iegūts, ko ar to iesākt? Pesto taisīt negribas, salātos jau apnicis, turēt puķu vietā uz galda praktiskam latvietim šķiet apgrēcība. Laiks eksperimentiem virtuvē – lai top saldējums!
Starp citu, šī recepte ir izcila saldējuma gatavošanai, ja mājās nav saldējuma mašīnas, bet ir blenderis ar mikseri!
Baziliku var aizstāt ar kādu citu garšaugu vai ogām. Taču var gatavot arī vienkāršu, klasiski balto našķi!
No laima izspiež sulu.
Baziliku nomazgā, nosusina un kopā ar laima sulu, iebiezināto pienu sablendē.
Zaļajai masai pievieno jogurtu un visu saputo.
Saputoto masu liek saldētavā uz 2-2,5 stundām.
Izņem maisījumu no saldētavas un saputo vēlreiz, atkārto putošanu ik pa stundai divas, trīs reizes. Pēdējā reizē vienkārši apmaisa, jo masa jau būs samērā sastingusi.
Lai saldējumu vieglāk servēt, to 20– 30 minūtes pirms pasniegšanas vēlams paturēt ārpus saldētavas.
Lai eksperimentiem bagāta vasara!