Foto: DELFI
Trauslās un kraukšķīgās "rozītes", kas vārītas eļļā, ļoti daudziem uzjundīs nostalģiju. Šis gardums ir gatavojams ar speciālu cepumu formu, kura, ļoti iespējams, ir saglabājusies vecmammai vai mammai.

Portāls "Delfi" šo gardumu ēda Paula Sukatnieka dzimtajās mājās Dvietē, kur krāšņi atdzimst vīnogu dārzs. Vairāk par to vari lasīt šeit. Ciemošanās laikā mājas patronese Vanda Gronska kopā ar saimniecēm bija sarūpējusi bagātīgu ēdienu klāstu, tajā skaitā arī gardās "rozītes". No saimniecēm uzzinājām tautā iecienīto un gardo "rozīšu" recepti. Tās burtiski izkusīs mutē!

Uzreiz gan jābrīdina – no šīs receptes daudzuma sanāks ap 100 rozītēm, ja ne vairāk.

30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 glāzesMilti2 gab.Olas šķipsnaSāls2 glāzesŪdens2 ĒKCukurs2 TKVaniļas cukurs100 gDegvīns Eļļa Pūdercukurs

Sagatavošana

1

Ar mikseri sakuļ olas, cukuru, sāli un vaniļas cukuru.

2

Sakultajai masai pievieno šņabi un ūdeni. Pēc tam pievieno jau iepriekš izsijātus miltus. Masai jāsanāk līdzīgai konsistencei kā saldais krējums.

3

Eļļu ielej katliņā un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

4

Verdošajā eļļā mērc iekšā cepumu formiņu, izņem to laukā un nokrata no taukvielām. Tikai tad sakarsušo formiņu mērc mīklā un veikli liek karstajā eļļā.

5

Fritē dažas sekundes, lai "rozīte" kļūst zeltainā krāsā.

6

"Rozīti" izņem no eļļas, novieto uz papīra dvieļa vai salvetes, lai notek liekā eļļa.

7

Gatavās "rozītes" bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Portāls "Delfi" Paula Sukatnieka dzimtajās mājās Dvietē viesojās "Sēlijas salu" tūrisma brauciena ietvaros. Starpteritoriālās sadarbības projektu "Sēlijas salas" īsteno lauku partnerība "Sēlija" sadarbībā ar Aizkraukles rajona partnerību un Daugavpils un Ilūkstes novadu lauku partnerību "Kaimiņi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!