Biezpiena mīklas kāpostu pīrāgs
Foto: Shutterstock
5.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
250 g
250 g biezpiens
biezpiens
1
1 ola
ola
1/2 ĒK
1/2 ĒK cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK dzeramā soda
dzeramā soda
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1 glāze
1 glāze milti
milti
1
1 ola (pīrāga apsmērēšanai)
ola (pīrāga apsmērēšanai)
Pildījumam
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
1/2
1/2 kāpostgalviņa (neleila)
kāpostgalviņa (neleila)
1
1 sīpols (neliels)
sīpols (neliels)
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
4
4 olas (cieti vārītas)
olas (cieti vārītas)
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Garšīgs un ļoti vienkārši pagatavojams lielais kāpostu pīrāgs, kas gan vairāk līdzinās kārdinošai kūkai. Biezpiena mīkla būs gatava dažās minūtēs, izceptā pīrāga maize ir mīksta un gaisīga.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pīrāgu cep vai nu tartes formā vai izjaucamajā kūkas formā. Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo formu, to ietaukojot.

    Gatavo pildījumu. Smalki sagriež kāpostu un sīpolu. Pannā sakarsē eļļu, apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, tad pievieno kāpostu, sāli un, ik pa brīdim apmaisot, cep, līdz tas kļuvis viegli mīksts, apmēram septiņas minūtes. Pēc tam kāpostiem ļauj viegli atdzist.

    Tikmēr novāra cietas olas, noloba un smalki sagriež. Samaisa kāpostus ar olām, pagaršo sāls daudzumu un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.

    Gatavo mīklu. Sajauc biezpienu ar olām, pievieno cukuru, dzeramo sodu un sāli. Maisa, līdz biezpiens veido vienmērīgu masu. Ja nepieciešams, sablendē ar blenderi.

    Pievieno biezpienam miltus. Varbūt milti būs vajadzīgi nedaudz vairāk kā glāze. Mīklai jābūt veidojamai, ne pārāk cietai un ne plūstošai. Sadala mīklu divās daļās: viena daļa nedaudz lielāka (tartes formas groziņa veidošanai), otra - mazāka (virspuses pinumam).

    Formā ieklāj lielāko daļu un ar plaukstām izlīdzina mīklu, veidojot groziņu. Otru mīklas daļu izrullē plāksnē un sagriež strēmelēs.

    Pilda mīklas groziņā kāpostu pildījumu un no strēmelēm veido virsējās kārtas dekoratīvo pinumu. Krūzītē sakuļ olu un apsmērē pīrāgu. Liek karstā cepeškrāsnī un cep gatavu, līdz pīrāgs zeltains un gatavs (iedurot koka skaliņu, tas laukā iznāk sauss), apmēram 30 minūtes.

    Kad pīrāgs gatavs, to apsedz ar dvielīti un ļauj 15 minūtes atpūsties. Pasniedz siltu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form