Foto: Shutterstock
Biezpiena pīrādziņi ar āboliem garšo gan lielajiem, gan mazajiem kārumniekiem.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gmargarīns vai sviests2 gab.biezpiena paciņas2.5 glāzesmilti1 TKsoda āboli cukurs

Sagatavošana

1

Mīklai: izkausē 250 gramus margarīna vai sviesta, pievieno 2 paciņas biezpiena, 2,5 glāzes miltu, 1 tējkaroti sodas, visu samīca ar rokām, liek uz stundu ledusskapī (vislabāk ietīt pārtikas plēvē, tad "kukulītis" neapkalst).

2

Pildījumam sarīvē ābolus ar cukuru.

3

Mīklu izveltnē, ar glāzi vai krūzi izspiež apaļus ripuļus (es parasti spiežu tādus palielus), vidū liek kādu tējkaroti rīvēto ābolu, pārloka un labi riktīgi aizspiež malas (kādu centimetru platas droši, lai pīrādziņi uzpūšoties netaisītos vaļā), tikai uzmanīgi, lai sula no āboliem netek, citādi malas nelips.

4

Noziež ar sakultu olu un cep kādos 220*C ~15 minūtes, līdz paliek zeltaini brūni.

Iesūtīja: zive

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!