Biezpiena plācenīši ar zemeņu mērci šefpavāra Ingmara Ladiga gaumē
Foto: Privātais arhīvs

Biezpiena plācenīšiem ir neskaitāmi daudz recepšu variāciju, jo katram cepējam ir savi pārbaudīti knifiņi. Šoreiz savējos atklāj šefpavārs Ingmars Ladigs sadarbībā ar atpūtas kompleksu "Rožmalas".

Biezpienu, olu dzeltenumus un sviestu liek virtuves kombainā un sakuļ viendabīgā masā.

Pievieno cukuru un miltus. Biezpiena masu liek ledusskapī uz 2 stundām, lai masa sabiezē.

Uz veidojamā dēļa uzber nedaudz miltu un no biezpiena masas veido garenas formas "desu", ko sagriež vienādos gabaliņos un ar nazi vai dakšu saplacina smukos, apaļīgos plācenīšos.

Plācenīšus liek pannā, kur iepriekš ielieta un uzkarsēta augu eļļa (šefpavārs iesaka izvēlēties vīnogu kauliņu eļļu). Vidēja karstuma apcep tos zeltainus no abām pusēm.

Plācenīšus pasniedz ar atvēsinātu skābo krējumu vai svaigu zemeņu mērci (recepti atradīsi te).

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form