Biezpiena plācenīši ar zemeņu mērci šefpavāra Ingmara Ladiga gaumē
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
4
4 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
50 g
50 g sviests
sviests
4 ĒK
4 ĒK milti (+veidošanai)
milti (+veidošanai)
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
100 ml
100 ml augu eļļa cepšanai
augu eļļa cepšanai
 
zemeņu mērce pasniegšanai
zemeņu mērce pasniegšanai
  • Dārzeņu pankūkas un plācenīši
  • Pankūkas
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Biezpiena plācenīšiem ir neskaitāmi daudz recepšu variāciju, jo katram cepējam ir savi pārbaudīti knifiņi. Šoreiz savējos atklāj šefpavārs Ingmars Ladigs sadarbībā ar atpūtas kompleksu "Rožmalas".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Biezpienu, olu dzeltenumus un sviestu liek virtuves kombainā un sakuļ viendabīgā masā.

    Pievieno cukuru un miltus. Biezpiena masu liek ledusskapī uz 2 stundām, lai masa sabiezē.

    Uz veidojamā dēļa uzber nedaudz miltu un no biezpiena masas veido garenas formas "desu", ko sagriež vienādos gabaliņos un ar nazi vai dakšu saplacina smukos, apaļīgos plācenīšos.

    Plācenīšus liek pannā, kur iepriekš ielieta un uzkarsēta augu eļļa (šefpavārs iesaka izvēlēties vīnogu kauliņu eļļu). Vidēja karstuma apcep tos zeltainus no abām pusēm.

    Plācenīšus pasniedz ar atvēsinātu skābo krējumu vai svaigu zemeņu mērci (recepti atradīsi te).

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form