Biezpiena plācenīši, kas izdodas vienmēr
Foto: Privātais arhīvs
3.1250 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Pēc šīs receptes gatavotie biezpiena plācenīši izdosies vienmēr un mīkla nebūs ķepīga. Knifs ir tāds, ka biezpienu iemīca mīklā gatavošanas beigās," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Laila Rudzone.

Biezpienu sablendē vai izberž caur sietu. Miltus izsijā, samaisa ar cepamo pulveri.

Olas bļodā sakuļ ar cukuru, sāli un vaniļu. Pievieno krējumu, citrona miziņu un sakuļ. Pieber miltus, samīca viendabīgu mīklu. Pa porcijām pievieno un iemīca biezpienu.

"Atpūtina" mīklu 30 minūtes, tad sadala 3-4 daļās. Uz galda no katras mīklas daļas savirpina "desu".

Biezpiena plācenīši, kas izdodas vienmēr
Foto: Privātais arhīvs

Pārkaisa darba virsmu ar miltiem. Ar asu nazi griež "desas" vienāda biezuma šķēlēs. No šķēlēm veido plācenīšus, tos viegli pārkaisot ar miltiem un saplacinot.

Cep pannā sakarsētā eļļā no abām pusēm zeltainus. Pasniedz ar skābu krējumu vai ievārījumu.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form