Biezpiena plātsmaize ar aveņu želeju
Foto: Privātais arhīvs
4.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
200 g
200 g sviests
sviests
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
2 gab.
2 gab. olas
olas
3 glāzes
3 glāzes milti
milti
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
 
mandeļu vai citronu esence
mandeļu vai citronu esence
Virskārtai
 
aveņu ievārījums
aveņu ievārījums
4 gab.
4 gab. biezpiens (paciņās)
biezpiens (paciņās)
4 gab.
4 gab. rikotas siers (paciņās)
rikotas siers (paciņās)
5 gab.
5 gab. olas
olas
2 ĒK
2 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
2 ĒK
2 ĒK manna
manna
200 ml
200 ml kefīrs
kefīrs
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1.5 gab.
1.5 gab. paka saldētu aveņu
paka saldētu aveņu
400 ml
400 ml ūdens
ūdens
40 g
40 g želatīns
želatīns
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Vari izmantot jau gatavu smilšu mīklu, taču viegli būs arī to pagatavot. Plātsmaizes pildījums ir bagātīgs un sulīgs. Ja mājās nav aveņu vai citu ogu, plātsmaize būs garda arī bez tām, taču odziņas piešķirs papildu garšas baudījumu. Recepti iesaka gardēde Jeļena Šteinarte.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu. Olas ar cukuru sakul, pielej izkausētu, bet ne karstu sviestu.

    Pievieno šķipsnu sāls un miltus.

    Vari pievienot arī vaniļas cukuru, mandeļu vai citronu esenci.

    Mīklu izmīci un savel bumbā. Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī.

    Kārtīgi atdzesētu mīklu klāj pannā, kurā ir cepampapīrs.

    Mīklu izspaidi piecus milimetrus biezu, gar pannu veidojot maliņas.

    Nozied smilšu mīklas pamatni ar pāris ēdamkarotēm aveņu ievārījuma.

    Gatavo biezpiena masu. Bļodā sajauc biezpienu ar rikotas sieru, pievieno olas, kartupeļu cieti, mannu, kefīru, vaniļas cukuru un cukuru.

    Visu samaisi un lej uz mīklas pamatnes.

    Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 45–60 minūtes, līdz veidojas zeltaina garoziņa.

    Pusi pakas aveņu sajauc ar ūdeni un cukuru un vāri, līdz ogas izšķīst.

    Nocel katliņu no plīts un pieber pārējās ogas.

    Aveņu sulai pievieno izkausētu un uzbriedinātu želatīnu.

    Lej masu pāri atdzesētai plātsmaizei tai pašā dziļajā cepešpannā.

    Liec plātsmaizi vēsumā, lai sastingst.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form