Biezpiena un medus kēksiņi ar citronu krēmu
Foto: Shutterstock
3.1250 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Krēmam
225 g
225 g krēmsiers (istabas temperatūrā)
krēmsiers (istabas temperatūrā)
85 g
85 g sviests (istabas temperatūrā)
sviests (istabas temperatūrā)
1 ĒK
1 ĒK rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
100 g
100 g medus
medus
2 TK
2 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Mīklai
130 g
130 g biezpiens
biezpiens
100 ml
100 ml eļļa
eļļa
220 g
220 g medus
medus
1 ĒK
1 ĒK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
2 ĒK
2 ĒK rīvēta citronu miziņa
rīvēta citronu miziņa
2
2 olas
olas
1
1 olu dzeltenums
olu dzeltenums
150 ml
150 ml skābs krējums
skābs krējums
400 ml
400 ml milti
milti
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK citronu mizas skaidiņas
citronu mizas skaidiņas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Gardi citronu kēksiņi ar medu un bez cukura. Kēksiņus grezno ar vieglo biezpiena krēmu un citronu miziņu skaidiņām. No dotā daudzuma iznāks 12 kēksiņi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Apmēram četras stundas pirms kēksiņi tiks likti galdā gatavo krēmu, jo tam ir nepieciešams laiks atdzesēties un sabiezēt.

    Ar blenderi sablendē krēmsieru līdz gludai, vienmērīgai masai. Pievieno mīkstu sviestu, smalki rīvētu citrona miziņu, medu, vaniļas ekstraktu un nelielu šķipsnu sāls. Turpina blendēt, līdz krēms sakūlies gaisīgā krēmā. Krēmu apsedz ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī un ļauj dzesēties vismaz četras stundas. Krēmu ledusskapī var glabāt līdz vienai nedēļai.

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 175°C. Sagatavo kēksiņu cepamo formu, iedobēs saliekot papīra formiņas.

    Biezpienam jābūt mīkstam un mitram, lai to varētu sakult vienmērīgā masā. Biezpiena vietā var izmantot rikotu. Biezpienam pievieno eļļu, medu, vaniļas ekstraktu, smalki rīvētu citrona miziņu un visu labi samaisa, līdz veidojas vienmērīga masa (var izmantot arī blenderi).

    Biezpiena masā iemaisa olas un olu dzeltenumu, pēc tam pievieno skābo krējumu. Citā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un šķipsnu sāls. Sausās sastāvdaļas uzmanīgi iecilā mitrajās, maisot tikai tik ilgi, līdz visas sastāvdaļas samaisījušās.

    Mīklu pilda kēksiņu formās, liek karstā cepeškrāsnī un cep 20 - 25 minūtes, līdz kēksiņi zeltaini un izcepušies (iespraužot koka skaliņu, tas laukā iznāk sauss). Kēksiņiem ļauj atdzist pilnībā.

    Kad kēksiņi atdzisuši, tos grezno ar krēmu, pa virsu beigās liekot rīvētas citronu miziņas. Pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form