Foto: Shutterstock
Biezpiena-žāvētu aprikožu cepumi - kārumam pie kafijas, tējas vai piena glāzes.
50Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gmilti200 gsviests200 gbiezpiens3 ĒKcukurs0.5 TKsāls350 gžāvētas aprikozes

Sagatavošana

1

Miltus izsijā, pievieno sāli, cukuru, biezpienu, sarīvētu sviestu (uz rupjās dārzeņu rīves) un iemaisa mīklu. Maisa līdz cukurs izkūst. Galdu pārkaisa ar miltiem, uzliek mīklu un izrullē ~ 3-4 mm biezumā. Ar glāzīti izspiež aplīšus (jābūt nedaudz lielākiem par aprikozēm).

2

Veidojam cepumus: uz pusi no aplīšiem liek aprikozes, pārklāj ar otru mīklas aplīti, maliņas saspiež un maliņas ar nazi iegriež, kā bārkstis.

3

Cepumus liek uz ietaukotas cepamās plāts un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 200*C 20 minūtes.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!