
Biezpiena-žāvētu aprikožu cepumi - kārumam pie kafijas, tējas vai piena glāzes.
Miltus izsijā, pievieno sāli, cukuru, biezpienu, sarīvētu sviestu (uz rupjās dārzeņu rīves) un iemaisa mīklu. Maisa līdz cukurs izkūst. Galdu pārkaisa ar miltiem, uzliek mīklu un izrullē ~ 3-4 mm biezumā. Ar glāzīti izspiež aplīšus (jābūt nedaudz lielākiem par aprikozēm).
Veidojam cepumus: uz pusi no aplīšiem liek aprikozes, pārklāj ar otru mīklas aplīti, maliņas saspiež un maliņas ar nazi iegriež, kā bārkstis.
Cepumus liek uz ietaukotas cepamās plāts un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 200*C 20 minūtes.
Iesūtīja: Ieva