50Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
200 gmilti200 gsviests200 gbiezpiens3 ĒKcukurs0.5 TKsāls350 gžāvētas aprikozes
Sagatavošana
1
Miltus izsijā, pievieno sāli, cukuru, biezpienu, sarīvētu sviestu (uz rupjās dārzeņu rīves) un iemaisa mīklu. Maisa līdz cukurs izkūst. Galdu pārkaisa ar miltiem, uzliek mīklu un izrullē ~ 3-4 mm biezumā. Ar glāzīti izspiež aplīšus (jābūt nedaudz lielākiem par aprikozēm).
2
Veidojam cepumus: uz pusi no aplīšiem liek aprikozes, pārklāj ar otru mīklas aplīti, maliņas saspiež un maliņas ar nazi iegriež, kā bārkstis.
3
Cepumus liek uz ietaukotas cepamās plāts un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 200*C 20 minūtes.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit