
Bigošs jeb sautēti kāposti ar bagātīgu gaļas piedevu, kas papildināti ar āboliem un sālītiem gurķiem, ir ziemas sezonai īsti atbilstošs, sātīgs poļu tradicionālās virtuves ēdiens, kas būs tīkams arī latvisku garšu cienītājiem.
Kāpostus liek katlā, pievieno buljonu, piparus, cukuru, lauru lapu, uzliek vāku un vāra.
Pa to laiku ābolus nomizo, izņem sēklotni, sagriež daiviņās. Gurķus sagriež šķēlītēs. Desas sagriež gabaliņos.
Kad kāposti sāk vārīties, pēc 10–15 minūtēm pievieno kūpināto gaļu, desas, gurķus, ābolus un zem vāka uz lēnas uguns turpina sautēt aptuveni 1,5 stundu.
Kūpināto gaļu izņem, sagriež šķēlēs, pasniedz ar kāpostiem.
Lai labi garšo!