Bigošs jeb sautēti kāposti poļu gaumē
Foto: Shutterstock
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g skābēti kāposti
skābēti kāposti
150 ml
150 ml buljons
buljons
2-3
2-3 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1
1 lauru lapas
lauru lapas
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
200 g
200 g kūpināta gaļa
kūpināta gaļa
150 g
150 g mednieku desiņas
mednieku desiņas
2
2 skābi āboli
skābi āboli
2
2 sālīti gurķi
sālīti gurķi
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Poļu nacionālā virtuve
  • Bigošs jeb sautēti kāposti ar bagātīgu gaļas piedevu, kas papildināti ar āboliem un sālītiem gurķiem, ir ziemas sezonai īsti atbilstošs, sātīgs poļu tradicionālās virtuves ēdiens, kas būs tīkams arī latvisku garšu cienītājiem.

    Kāpostus liek katlā, pievieno buljonu, piparus, cukuru, lauru lapu, uzliek vāku un vāra.

    Pa to laiku ābolus nomizo, izņem sēklotni, sagriež daiviņās. Gurķus sagriež šķēlītēs. Desas sagriež gabaliņos.

    Kad kāposti sāk vārīties, pēc 10–15 minūtēm pievieno kūpināto gaļu, desas, gurķus, ābolus un zem vāka uz lēnas uguns turpina sautēt aptuveni 1,5 stundu.

    Kūpināto gaļu izņem, sagriež šķēlēs, pasniedz ar kāpostiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form