Brieža aknu pastēte ar alū sautētiem pērļu sīpoliņiem
Foto: Michael Mintskovsky
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Iedvesmojies no restorāna "Etage" šefpavāra Mareks Voitecka un pagatavo aromātisku aknu pastēti. Izsmalcināta delikatese, ko baudīt uz grauzdētas maizes šķēles. Brieža aknas noteikti vari aizstāt ar teļa vai liellopa aknām.

Gatavo pastēti: apcep sakapātus sīpolus un ķiplokus, rīvētus burkānus, pievieno timiānu un rozmarīnu. Tad pievieno pienā izmērcētas brieža aknas, alu un sautē 15 - 20 minūtes. Pievieno saldo krējumu un sautē, līdz krējums sabiezē. Gatavajai masai pievieno sviestu, sakapātas pētersīļu lapas, sāli, piparus un sablendē, līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa.

Gatavo sīpoliņus. Pannā izkausē pusi sviesta, apcep pusi sīpoliņu ar pusi timiāna zariņu. Pievieno baltvīnu, pusi cukura, sāli, piparus un sautē uz lēnas uguns, līdz šķidrums sabiezē. Noņem visu no pannas, pannā izkausē atlikušo sviestu, apcep atlikušos sīpoliņus ar timiāna zariņiem un identiskā veidā sautē sarkanvīnā, pievienojot atlikušo cukuru, sāli un piparus.

Gatavo vinegreta mērci. Sablendē visas sastāvdaļas viendabīgā masā.

Gatavo egļu skuju eļļu. Noblanšē egļu skujas verdošā ūdenī un nosusina tās. Uzkarsē eļļu līdz 55 grādiem, pārlej egļu skujām un sablenderē. Masu 48 stundas notur istabas temperatūrā, tad izkāš caur plānu salveti.

Ēdienu pasniedz ar dzērvenēm, mellenēm, avenēm, avotkresi un mangoldu.

Projekts sadarbībā ar:

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form