Brieža aknu pastēte ar alū sautētiem pērļu sīpoliņiem
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Pastētei
100 g
100 g sīpoli
sīpoli
2 gab.
2 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
100 g
100 g burkāni
burkāni
3 gab.
3 gab. timiāna zariņi
timiāna zariņi
1 gab.
1 gab. rozmarīna zariņš
rozmarīna zariņš
1 kg
1 kg brieža aknas
brieža aknas
150 ml
150 ml Lielvārdes Kviešu alus
Lielvārdes Kviešu alus
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
180 g
180 g sviests
sviests
3 g
3 g pētersīļi
pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
Sīpoliņiem
60 g
60 g sviests
sviests
400 g
400 g pērļu sīpoliņi
pērļu sīpoliņi
4 gab.
4 gab. timiāna zariņi
timiāna zariņi
150 ml
150 ml sausais baltvīns
sausais baltvīns
150 ml
150 ml sausais sarkanvīns
sausais sarkanvīns
100 g
100 g cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
Vinegreta mērcei
5 ĒK
5 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1/2 TK
1/2 TK angļu sinepes
angļu sinepes
60 g
60 g viršu medus
viršu medus
50 ml
50 ml svaigi spiesta apelsīnu sula
svaigi spiesta apelsīnu sula
1 TK
1 TK ābolu etiķis
ābolu etiķis
1 TK
1 TK šalotes sīpoli, sasmalcināti
šalotes sīpoli, sasmalcināti
1/2 gab.
1/2 gab. ķiploku daiviņa
ķiploku daiviņa
1 gab.
1 gab. pētersīļa zariņš
pētersīļa zariņš
Skuju eļļai
250 g
250 g egļu skujas
egļu skujas
300 ml
300 ml olīveļla
olīveļla
  • Medījuma gaļas ēdieni
  • Pastētes, sviests un smēriņi
  • Subproduktu uzkodas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Iedvesmojies no restorāna "Etage" šefpavāra Mareks Voitecka un pagatavo aromātisku aknu pastēti. Izsmalcināta delikatese, ko baudīt uz grauzdētas maizes šķēles. Brieža aknas noteikti vari aizstāt ar teļa vai liellopa aknām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo pastēti: apcep sakapātus sīpolus un ķiplokus, rīvētus burkānus, pievieno timiānu un rozmarīnu. Tad pievieno pienā izmērcētas brieža aknas, alu un sautē 15 - 20 minūtes. Pievieno saldo krējumu un sautē, līdz krējums sabiezē. Gatavajai masai pievieno sviestu, sakapātas pētersīļu lapas, sāli, piparus un sablendē, līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa.

    Gatavo sīpoliņus. Pannā izkausē pusi sviesta, apcep pusi sīpoliņu ar pusi timiāna zariņu. Pievieno baltvīnu, pusi cukura, sāli, piparus un sautē uz lēnas uguns, līdz šķidrums sabiezē. Noņem visu no pannas, pannā izkausē atlikušo sviestu, apcep atlikušos sīpoliņus ar timiāna zariņiem un identiskā veidā sautē sarkanvīnā, pievienojot atlikušo cukuru, sāli un piparus.

    Gatavo vinegreta mērci. Sablendē visas sastāvdaļas viendabīgā masā.

    Gatavo egļu skuju eļļu. Noblanšē egļu skujas verdošā ūdenī un nosusina tās. Uzkarsē eļļu līdz 55 grādiem, pārlej egļu skujām un sablenderē. Masu 48 stundas notur istabas temperatūrā, tad izkāš caur plānu salveti.

    Ēdienu pasniedz ar dzērvenēm, mellenēm, avenēm, avotkresi un mangoldu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form