Foto: Publicitātes foto
Nevajadzētu aizmirst par iespēju ienest pavasarīgo noskaņu mājās, eksperimentējot virtuvē. Dzīvesstila blogere Kristīne Šeiko sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā ideju kā Lieldienu maltītē iekļaut pirmos pavasara sparģeļus.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

0.5 iepakojums"Dobeles dzirnavnieka" miltu maisījuma "Pica"1 purava baltā daļa, sagriezta ripās2 sīpoli, sagriezti šķēlēs2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas2 tomāti, sagriezti šķēlēs4 olas, sakultas200 gsiers, sarīvēts pēc garšassāls un malti melnie pipari250 gsparģeļi

Sagatavošana

1

Sparģeļiem nogriež vai nolauž cietos galiņus, sparģeļus pārgriež uz pusēm.

2

Pagatavo mīklas maisījumu, sekojot instrukcijai, kas norādīta uz iepakojuma. Kad mīkla gatava, ļauj tai 10 minūtes atpūsties.

3
  • Ja vēlies picas mīklu gatavot "no nulles", recepti atradīsi te.
4

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem un ietauko tartes formu.

5

Izrullē mīklu, liek to formā un liekās maliņas nogriež. Piespiež ar pirkstiem mīklu pie tartes formas un ar dakšiņu pamatnē sabaksta caurumiņus.

6

Virs mīklas liek sagrieztos puravus, sīpolus, ķiplokus un tomātus. Virsū lej sakulto olu masu, pārkaisa ar sāli un pipariem.

7

Virs olu masas kārto sarīvēto sieru un tad sparģeļu pusītes, pārkaisa ar pipariem un liek krāsnī cepties uz 20-25 minūtēm.

8

Nedaudz atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz. Kā piedeva lieliski garšos svaigi salāti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!