Kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru
Foto: Shutterstock
4.0000 9
12 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Visu viesību un sanākšanu iecienītie buljona pīrādziņi ar gaļas pildījumu.

Sviestu sadala 3 daļās. Etiķi samaisa ar ūdeni.

Uz galda izsijā miltus, tajos liek iekšā 1/3 sviesta un saplucina to kopā ar miltiem smalki, tad pievieno aukstu ūdeni, kas sajaukts ar etiķi un samīca.

Izrullē ~½ cm biezā kvadrātā, 2/3 mīklas apsmērē ar otro 1/3 sviesta (Neapsmērēt malas!).

Tad mīklu saloka: vispirms neapsmērēto malu, tad apsmērēto, tad abus galus. Galus aizšuj, lai sviests nenāktu ārā. Mīklu viegli ar delnu dauza 2 pretējos virzienos, tā izspiežot lieko gaisu (citādi tas pārplēsīs mīklu un sviests nāks ārā). Pēc tam mīklu uzmanīgi vēlreiz izrullē un atkal saloka tāpat.

Ledusskapī 10 - 15 minūtes patur, atkal izrullē, uzsmērē atlikušo 1/3 sviesta un saloka tāpat. Atkal ledusskapī 10 - 15 minūtes.

Izrullē un saloka tāpat.

Pēc vēlēšanās un iespējām atdzesēšanu un rullēšanu - locīšana var atkārtot vēl vairākas reizes - mīkla labāk celsies, būs čauganāka. Tikai nedrīkst pārāk ilgi dzesēt neapsegtu -izveidosies garoza, ko nevarēs likvidēt.

Mīklu izrullē ~3 mm biezumā un izgriež kvadrātiņus (kvadrātiņu lielums atkarīgs cik lielus pīrādziņus grib izcept). Uz kvadrātiņiem liek pildījumu, maliņas apsmērē ar sakultu olu (malas salipšanai) un pārloka – veidojot trīsstūrus, malas piespiež.

Pīrādziņus liek uz plāts, apziež ar olu un cep gatavus.

Pildījums: gaļu izvāra, 1x izmaļ gaļas mašīnā un apcep sviestā kopā ar sasmalcinātu sīpolu. Gaļu un sīpolus samaisa, pievieno mazliet buljona (tik daudz, lai masa turētos kopā), pieliek sāli, piparus un muskatriekstu pēc garšas. Pildījumam jābūt pikantam.

Iesūtīja: Rita

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form