Burgeri ar vistas gaļas bumbiņām Naura Brikmaņa gaumē
Foto: Publicitātes foto
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Katru gadu 9. martā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā gaļas bumbiņu diena. Mazās maltās gaļas bumbiņas jau kopš seniem laikiem dažādās valstīs tiek gatavotas, pasniegtas un ēstas neskaitāmos veidos. Savu versiju par gaļas bumbiņu tēmu iesaka mūziķis un improvizators Nauris Brikmanis sadarbībā ar "Ikea" restorānu.

Uzkarsē pannu un apcep tajā tomātu pastu ar eļļu. Pievieno BBQ mērci (te atrodama recepte, kā šo mērci pagatavot mājās), medu, ķiplokus un etiķi, vāra apmēram 10 minūtes.

Pēc tam pievieno krējumu un sutina vēl apmēram 10-15 minūtes, lai liekais šķidrums novārās un mērce kļūst biezāka. Kad mērce gatava, noliek pannu malā.

Uzkarsē otru pannu. Eļļā apcep vistas gaļas bumbiņas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Kad bumbiņas uzceptas, turi tās siltas (ja vēlies bumbiņas pagatavot saviem spēkiem, te atradīsi vienkāršu recepti).

Sarīvē redīsus, sagriež salātu lapas un sajauc ar Cēzara mērci (arī šo mērci vari pagatavot mājas apstākļos – lūk, recepte).

Sajauc sākumā gatavoto mērci ar vistas gaļas bumbiņām.

Uz maizes, kas pirms tam uzsildīta, liek salātus ar redīsiem un vistas gaļas bumbiņas, kas sajauktas ar mērci. Pārkaisa ar sagrieztām dillēm un pārsedz ar maizes otru pusi.

Burgeri ar vistas gaļas bumbiņām Naura Brikmaņa gaumē
Foto: Publicitātes foto

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form