Foto: Publicitātes foto
Katru gadu 9. martā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā gaļas bumbiņu diena. Mazās maltās gaļas bumbiņas jau kopš seniem laikiem dažādās valstīs tiek gatavotas, pasniegtas un ēstas neskaitāmos veidos. Savu versiju par gaļas bumbiņu tēmu iesaka mūziķis un improvizators Nauris Brikmanis sadarbībā ar "Ikea" restorānu.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
150 gtomātu pasta10 geļļa50 gBBQ mērce50 gmedus1 ķiploka daiviņa10 getiķis 9%50 gskābs krējums10 redīsi salātlapas Cēzara salātu mērce dilles24 "Ikea" vistas gaļas bumbiņas8 burgermaizītes

Sagatavošana

1

Uzkarsē pannu un apcep tajā tomātu pastu ar eļļu. Pievieno BBQ mērci (te atrodama recepte, kā šo mērci pagatavot mājās), medu, ķiplokus un etiķi, vāra apmēram 10 minūtes.

2

Pēc tam pievieno krējumu un sutina vēl apmēram 10-15 minūtes, lai liekais šķidrums novārās un mērce kļūst biezāka. Kad mērce gatava, noliek pannu malā.

3

Uzkarsē otru pannu. Eļļā apcep vistas gaļas bumbiņas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Kad bumbiņas uzceptas, turi tās siltas (ja vēlies bumbiņas pagatavot saviem spēkiem, te atradīsi vienkāršu recepti).

4

Sarīvē redīsus, sagriež salātu lapas un sajauc ar Cēzara mērci (arī šo mērci vari pagatavot mājas apstākļos – lūk, recepte).

5

Sajauc sākumā gatavoto mērci ar vistas gaļas bumbiņām.

6

Uz maizes, kas pirms tam uzsildīta, liek salātus ar redīsiem un vistas gaļas bumbiņas, kas sajauktas ar mērci. Pārkaisa ar sagrieztām dillēm un pārsedz ar maizes otru pusi.

Foto: Publicitātes foto

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!