Foto: DELFI
Burkānkūka, kas konsistences un salduma ziņā atgādinās tik iecienītos šokolādes braunijus vai blondijus. Turklāt kūkas masā paslēpies krēmīgais Filadelfijas siers, savienojoties ar mīklu marmora rakstā.

Padoms, pirms ķerties pie gatavošanas: ja mājās ir sulu spiede un esat iecienījuši svaigi spiestu burkānu sulu, šis ir labs veids, kā izmantot pāri palikušos burkānu biezumus. Lai kūka nezaudētu mitrumu, sasmalcinātajiem burkāniem pievieno mazliet kefīra.

80Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
220 gsviests300 gbrūnais cukurs2 gab.olas1 ĒKvaniļas ekstrakts240 gmilti2 TKkanēlis TKcepamais pulveris TKsāls250 gsarīvēti burkāni200 gsasmalcināti burkāni no sulu spiedes50 gkefīrs200 gFiladelfijas siers30 gcukurs2 gab.olu dzeltenumi

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mīklu. Sviestu izkausē ūdens trauciņā kārstā ūdens peldē, mikroviļņu krāsnī vai katliņā uz nelielas uguns.

2

Lielā bļodā ber brūno cukuru, pielej izkausēto sviestu un ar putojamo slotiņu samaisa, lai labi sajaucas.

3

Piesit klāt olas, pievieno vaniļas ekstraktu vai pastu. Samaisa, lai iegūtā masa kļūst nedaudz gaisīgāka.

4

Pieber miltus, kanēli, cepamo pulveri, sāli, visu samaisa. Tad iecilā masā sarīvētus burkānus. Ja izmanto sasmalcinātus burkānus, kas palikuši no sulas spiešanas, pievieno tos un kefīru. Mīklu samaisa un noliek maliņā.

5

Gatavo svaigā siera pildījumu. Citā bļodā liek Filadelfijas sieru, cukuru un olu dzeltenumus. Visu samaisa vienmērīgā konsistencē ar putojamo slotiņu vai rokas mikseri.

6

Cepeškrāsni ieslēdz uzkarst līdz 180 grādiem (režīmā bez ventilatora). Lielā kūkas veidnē (aptuveni 20–23x35 cm) ieklāj cepampapīru.

7

Kūkas veidnē ielej pusi no burkānkūkas mīklas un izlīdzina pa pamatni. Tai virsū saliek piciņas ar karoti, izmantojot pusi no krēmsiera masas.

Foto: DELFI
8

Tad ar smalku karotes vai dakšiņas kātu krēmsiera piciņas izjauc, lai veidojas marmora raksts mīklā.

Foto: DELFI
9

Pēc tam virsū lej atlikušo burkānu mīklas masu, izlīdzina. Virsū izkārto atlikušo krēmsieru piciņās un sajauc tāpat, kā pamata kārtu, lai arī kūkas virspusē veidotos marmora raksts.

10

Kūku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 35–40 minūtes. Kad gatava, izņem no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas atdzesē. Kūkas konsistencei ir jābūt mazliet ķepīgai un saldai, nevis pilnībā sausai.

11

Sagriež nelielos kvadrātiņos un pasniedz. Glabā ledusskapī, cieši noslēgtā traukā līdz pat četrām piecām dienām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!