Burkānkūka ar Filadelfijas siera pildījumu
Foto: DELFI
0 0
20 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
220 g
220 g sviests
sviests
300 g
300 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 ĒK
1 ĒK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
240 g
240 g milti
milti
2 TK
2 TK kanēlis
kanēlis
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
250 g
250 g sarīvēti burkāni
sarīvēti burkāni
vai
200 g
200 g sasmalcināti burkāni no sulu spiedes
sasmalcināti burkāni no sulu spiedes
50 g
50 g kefīrs
kefīrs
Krēmsiera pildījumam:
200 g
200 g Filadelfijas siers
Filadelfijas siers
30 g
30 g cukurs
cukurs
2 gab.
2 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Burkānkūka, kas konsistences un salduma ziņā atgādinās tik iecienītos šokolādes braunijus vai blondijus. Turklāt kūkas masā paslēpies krēmīgais Filadelfijas siers, savienojoties ar mīklu marmora rakstā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Padoms, pirms ķerties pie gatavošanas: ja mājās ir sulu spiede un esat iecienījuši svaigi spiestu burkānu sulu, šis ir labs veids, kā izmantot pāri palikušos burkānu biezumus. Lai kūka nezaudētu mitrumu, sasmalcinātajiem burkāniem pievieno mazliet kefīra.

    Vispirms gatavo mīklu. Sviestu izkausē ūdens trauciņā kārstā ūdens peldē, mikroviļņu krāsnī vai katliņā uz nelielas uguns.

    Lielā bļodā ber brūno cukuru, pielej izkausēto sviestu un ar putojamo slotiņu samaisa, lai labi sajaucas.

    Piesit klāt olas, pievieno vaniļas ekstraktu vai pastu. Samaisa, lai iegūtā masa kļūst nedaudz gaisīgāka.

    Pieber miltus, kanēli, cepamo pulveri, sāli, visu samaisa. Tad iecilā masā sarīvētus burkānus. Ja izmanto sasmalcinātus burkānus, kas palikuši no sulas spiešanas, pievieno tos un kefīru. Mīklu samaisa un noliek maliņā.

    Gatavo svaigā siera pildījumu. Citā bļodā liek Filadelfijas sieru, cukuru un olu dzeltenumus. Visu samaisa vienmērīgā konsistencē ar putojamo slotiņu vai rokas mikseri.

    Cepeškrāsni ieslēdz uzkarst līdz 180 grādiem (režīmā bez ventilatora). Lielā kūkas veidnē (aptuveni 20–23x35 cm) ieklāj cepampapīru.

    Kūkas veidnē ielej pusi no burkānkūkas mīklas un izlīdzina pa pamatni. Tai virsū saliek piciņas ar karoti, izmantojot pusi no krēmsiera masas.

    Burkānkūka ar Filadelfijas siera pildījumu
    Foto: DELFI

    Tad ar smalku karotes vai dakšiņas kātu krēmsiera piciņas izjauc, lai veidojas marmora raksts mīklā.

    Burkānkūka ar Filadelfijas siera pildījumu
    Foto: DELFI

    Pēc tam virsū lej atlikušo burkānu mīklas masu, izlīdzina. Virsū izkārto atlikušo krēmsieru piciņās un sajauc tāpat, kā pamata kārtu, lai arī kūkas virspusē veidotos marmora raksts.

    Kūku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 35–40 minūtes. Kad gatava, izņem no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas atdzesē. Kūkas konsistencei ir jābūt mazliet ķepīgai un saldai, nevis pilnībā sausai.

    Sagriež nelielos kvadrātiņos un pasniedz. Glabā ledusskapī, cieši noslēgtā traukā līdz pat četrām piecām dienām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.