Sātīgai un gardai maltītei burkānu biezzupa ar rīsiem.

Burkānu sagriezt smalkās ripiņās.

Katlā ielikt sviestu un nedaudz apcept burkānus (5-6 min), tad uzliet buljonu (250 g), pievienot nomazgātus rīsus un vārīt uz lēnas uguns 40-45 min.

Kad burkāni mīksti, tad visu sablenderē vai izberž caur sietu un pievieno atlikušo buljonu, līdz biezzupas konsistencei.

Zupu uzvāra, pievieno sviestu, pienu vai 75 g. saldo krējumu, garšvielas pēc garšas un vēlreiz uzvāra.

Pasniedz zupu kopā ar grauzdiņiem.

!Pienu vai saldo krējumu var aizstāt ar kausēto sieru.

Iesūtīja:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!